E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsker üniformasıyla sınırda---

Asker üniformasıyla sınırda

Asker üniformasıyla sınırda
08 Ağustos 2014 - 10:06 borsagundem.com

Dağlık Karabağ sınırında geçen haftadan beri Ermeni ordusuyla çatışan Azeri birliklerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Aliyev askerlere moral verdi

Rusya'nın arabulucuğunda hafta sonu Dağlık Karabağ'daki askeri gerilimle ilgili Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la görüşmesi beklenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 Ağustos Çarşamba günü sınır hattına giderek askerleri ziyaret etti. 

Ağdam bölgesindeki askeri birliği denetleyen Aliyev, askerinin Ermenistan ordusuna büyük kayıplar verdirdiğini belirtti. Aliyev askerlere günün anısına özel plaket verdi. 
Sovyetler Birliği'nin dağılma sürecinde Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan sınırları içindeki Dağlık Karabağ'daki son gerilim, 31 Temmuz'da sınır hattında bir Azerbaycan askerinin Ermenistan'ın açtığı ateş sonucunda öldürülmesiyle başladı.

Sınır hattında bir haftadır aralıklarla süren çatışmalarda resmi verilere göre, en az 13'ü Azeri olmak üzere toplam 18 asker öldü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ölen askerlerinin isimlerini açıklarken, Ermenistan tarafı bu konuda net bir bilgi vermiyor. 

Ermenistan'la Azerbaycan'ın 1991-1994 yılları arasında savaştığı ve en az 30 bin kişinin öldüğü Dağlık Karabağ'da yeni bir savaş ihtimalinden endişe ediliyor. 

Devreye giren Rusya tansiyonu düşürmek için tarafları masaya oturtmaya hazırlanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki ülke lideriyle ayrı ayrı görüşeceği ve daha sonra da üçlü görüşme gerçekleştirileceği açıklanmıştı. 

Bölgedeki gerilime 20 yıldır siyasi bir çözüm bulunamazken, Ermenistan'ın desteğiyle kurulan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti uluslararası toplum tarafından tanınmıyor. Azerbaycan ve Ermenistan, 1994'te biten savaş sonrası aralarında sadece ateşkes anlaşması imzaladığı için hâlâ resmen savaş halinde. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7208 Ağustos 2014 10:57

    Türkiye Nahçıvanda garantör ülke...haydi bakalım:):)...satranç masasında zar atarsan olacağı bu gibi şeyler:):)