E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsker sokakta kalmaya devam ederse dip tekrar görülür---

Asker sokakta kalmaya devam ederse dip tekrar görülür

Asker sokakta kalmaya devam ederse dip tekrar görülür
02 Haziran 2020 - 15:10 borsagundem.com

Ekonomistler ABD askerlerin sokakta kalmaya devam etmesi halinde borsaların Mart ayındaki dip seviyesini tekrar görebileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de gözaltına alınırken polis tarafından öldürülen George Floyd’ın protestoları yayılarak devam ederken ABD Başkanı Donald Trump olayları bastırması için askerleri görevlendirdi. Ordu birlikleri hafta sonundan beri sokaklarda.

Amerikan sokakları yatışmaktan çok uzakken ABD hisse senedi vadeli işlemleri ise yeşile döndü. S&P 500 ve Nasdaq vadelileri %0,45 oranında değerlenirken Dow Jones vadelileri %0,53 oranında değer kazandı.

Oregon Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olan Tim Duy ise sokaklarda askerin kalması durumunda borsalarda yaşanabilecek şeyler konusunda uyardı. Profesöre göre en iyi senaryoda protestolar barışçıl bir şekilde büyürken kötü senaryoda gösteriler askeri güç kullanarak sonlandırılacak.

Askeri gücün yaygın olarak kullanılması ülkenin sosyal yapısına verdiği zararın yanında, tüketici faaliyetlerini durduracağından korona virüs sonrası iyileşme süreci çok ağır bir yara alacak.

Dahası gösteriler Amerika’nın politik havasını da bozacağından bir sonraki teşvik paketinin çıkışı gecikecektir. Analistler Temmuz ayına kadar başka bir teşvik paketin daha Senato’dan geçmesini bekliyor.

Büyük çaplı gösteriler muhtemelen korona virüsün Amerika’da yayılmasını da artırırken dükkanların ve şirketlerin yeniden açılmasını da engelledi.

Böylesine bir ortamda askerin sokakta kalmaya devam etmesi ve korona virüsün kitlesel eylemlerle yayılmaya devam etmesi Duy’a göre ABD borsalarının tekrardan Mart ayındaki dip seviyelere gelmesine sebep olacak.

Şirketlerin hisse satışı rekor kırdı

Borsacılar seans saatlerinin kısaltılmasını istiyor

ABD protestoları küresel risk iştahını bozar mı?

Ucuzlamış hisseler yatırımcılar için fırsat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muck03 Haziran 2020 09:54

    Dış güçler ABD ekonomisini çökertmeye çalışıyor

  • Türkoğlutürk 03 Haziran 2020 08:16

    Şunu anlayın, adaletin olmadığı yerde terör çıkar. Vatanını seviyorsan, makamını seviyorsan, adalete sığunacaksın. Rahat uyutacak, ottan boktan şeylerden korkmayacaksın. Kul hakkı yemeyenin kuldan korkmasın a gerek yoktur.

  • Kabul Müdürü02 Haziran 2020 21:50

    Borsada ikinci dip kabul edilemez

  • Hakan02 Haziran 2020 18:56

    Adamların borsaları çıkıyor ama bu olaylar sürerken o ne iş! Spekülatif söylem bu sadece

  • EKRİST02 Haziran 2020 16:25

    Dünya nın törer babası zevkle seyir ediyoruz.umarım daha da kötüye gidersiniz.

  • ekonomist/stratejist 02 Haziran 2020 16:15

    Siyahi vatandaşların hak talebinden çıktı sol örgütlerin organize ve çalışılmış vandallığına döndü. Siyahi vatandaşların tek isteği 3 polisin âdil bir şekilde yargılanması ancak terör örgütleri kendi amaçları için bu meseleyi paravan gibi kullanıyorlar işin özeti Gezi kalkışmasının ABD versiyonu yaşanıyor. ABD gerekirse sosyal medyayı tümüyle karartır ordu çok sert müdahele eder birkaç güne bitirirler bu meseleyi diye düşünüyorum. Eğer ki bitmezse özellikle Avrupa'ya da sıçrar yağmacılık tüm ekonomiler etkilenir.

  • Statemüeji02 Haziran 2020 20:24

    Sonunu okumadan ne diyeceğin belli tıpkı çalışmada. Aylığı belli olanlar gibi,senin stratejini sevsinLER

  • Veli02 Haziran 2020 19:25

    Ekomomis sen beynini marstamı büyüttün hiç dünya vitamini vermedinmi

  • ...02 Haziran 2020 18:12

    Bak sen

  • vs02 Haziran 2020 16:02

    işte bu. bizde olsun diye uğraşır dururdunuz.şimdi canlı yaşayın.tadını çıkartmaya bakın terör destekçisi abd