E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşısı olduktan 3 hafta sonra virüse yakalandı---

Aşısı olduktan 3 hafta sonra virüse yakalandı

Aşısı olduktan 3 hafta sonra virüse yakalandı
11 Nisan 2021 - 09:02 borsagundem.com

ABD'nin New York kentinde yaşayan 31 yaşındaki Ashley Allen, corona virüsü aşısı olduktan 3 hafta sonra korona virüsüne yakalandı

Korona virüsü salgınının merkez üssü olmasına rağmen son dönemde aşılama sürecinde büyük bir hız kazanan ABD’de panik artıyor. Brooklyn’de yaşayan 31 yaşındaki bir kadın Johnson & Johnson’ın geliştirdiği tek dozluk korona virüsü aşısını olduktan haftalar sonra korona virüsüne yakalandı.

10 Mart’ta Javits Center’da aşı olduğunu söyleyen kadın sağlık durumunun iyi olduğunu ve evinde karantinada olduğunu dile getirdi.

Corona aşısı olduktan 3 hafta sonra virüse yakalandı
Son 3 hafta boyunca görüştüğü arkadaşları ve tanıdıklarına hastalandığını söyleyen ve bu sebeple uyarıda bulunan 31 yaşındaki Allen, “31 Mart’ta boğazımda bir kaşıntı ve ağrı hissettim. Boğazım çok kuruydu. Ve ardından kuru öksürük başladı. Alerji olduğumu düşündüm. Fakat öksürük devam etti ve halsizlik başladı” dedi.

“ÇOK NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM”
ABD’nin ünlü tabloid gazetesi New York Post’a konuşan doktor Kris Bungay, “Aşı sizin Kovid olmanızı engellemiyor. Sizin hastaneye kaldırılacak kadar kötü olmanızı ya da ölmenizi engelliyor. Bu sebeple aşı olduktan sonra bile dikkatli olmak gerek. Aşı olduktan sonra semptom gösterecek şekilde hasta olmak çok nadir görüşen bir şey ama imkansız değil” dedi.

Yapılan araştırmalara göre Moderna’nın ve Pfizer’ın iki dozluk korona virüsü aşısı sırasıyla yüzde 94 ve yüzde 95 koruma sağlarken, Johnson & Johnson’ın aşısı yüzde 66’ya varan koruma sağlıyor.

Yerli aşıda önemli gelişme

Kazakistan'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısı Türkiye'de şişelenecek

Türkiye'de bugün: 248 ölüm, 52 bin 676 yeni vaka

ABD'de Kovid-19'dan can kaybı 561 bini aştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)