E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsırlık proje sefere başlıyor ---

Asırlık proje sefere başlıyor

Asırlık proje sefere başlıyor
07 Ekim 2017 - 09:47 borsagundem.com

Bakü-Tiflis Kars Demiryolu, bu yıl bitmeden uluslararası seferlere başlıyor. Projeyle Bakü’den kalkan tren, Tiflis’ten geçerek Kars’a kadar kesintisiz bir hat üzerinden yolcu ve yük taşınabilecek.

İpek yolunu yeniden canlandırmak amacıyla Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın ortaklaşa hayata geçirdiği Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesinde sona gelindi. Geçtiğimiz ay uluslararası seferlerde test sürüşleri gerçekleştiren üç ülke, kesintisiz seferler için gün sayıyor. Projeyle Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den kalkan tren, Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’ten geçerek Kars’a kesintisiz bir hat üzerinden yolcu ve yük taşınabilecek. Kars’tan Bakü’ye kadar tek hat üzerinden yapılacak seferler, Bakü’den sonra hem Kazakistan hem de Türkmenistan üzerinden ikinci hatla Çin’e kadar uzanabilecek.

MALİYETİ 600 MİLYON DOLAR

Demiryolu hizmete girdiğinde, ilk etapta yılda 1 milyon yolcu 6.5 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak. Akşam'ın haberine göre, 839 km uzunluğundaki hattın Türkiye’den geçen 76 km’lik demiryolunun Türkiye’ye maliyeti ise 600 milyon dolar.

Türkiye’nin kasasına 1 milyar dolar girecek

Çin'den Avrupa’ya 45-62 gün arasında değişen yük taşıma süresi projeyle 12-15 gün arasına düşecek. Yapılacak her seferle Türkiye’nin kasasına milyarlarca lira girecek. Avrupa’dan Çin’e seferde olan trenler her Türkiye’ye girişlerinde para ödeyecek. Bu sayede Türkiye’nin sadece demiryolu taşımacılığıyla kasasına yılda 1 milyar dolar girmesi hedefleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya09 Ekim 2017 10:11

    Sırıtan eşek modunda birisi hava ile demir yolu taşımacılığı arasındaki farkı anlamaktan aciz yorum yapmış! İlk okul diplomanı al öyle gel yoksa meşgul etme. Çünkü seviye çok düşüyor.

  • çelebi08 Ekim 2017 11:59

    yorumları anlamak mümkün değil.talepetmediğin mal bir ülkeyi nasıl istilaeder.talep varsa zaten yolunu bulur.burda hem ürettiğini asyaya kolayca satacaksın,hemde tükettiğini alcaksın.ayrıca navlun .yocu geliri olur

  • :))07 Ekim 2017 21:31

    anlamadığım şey bu trenle kime ne satacaz ? ithalatmı artacak, ihracatmı artacak ? millet artık uçaklarla gidiyor istediği şehre... Plan program nedir meraklar içindeyim. Yoksa bir kaç zenginin banka hesabımı dolacak dahada.... elin gariban çekik gözlüleri ülkememi dolacak suriyeliler gibi? babul ticaretleri yapacak. kontrolsüz ürünklerle yerli üretimi baltalıcak.

  • nesihat07 Ekim 2017 21:10

    ihlas gyo isine yarıyor çin ile ipek yolu porejeleri var

  • İpek yolu projesinin diğer yüzü07 Ekim 2017 14:25

    Rekabetçi teknolojiler ve ekonomi yaratılmazsa ipek yolu projesiyle çin mallarını daha az maliyetle ve daha kısa sürede avrupaya ulaştıracak rekabetçi olmayan ülkeler ucuz çin mallarıyla iflas bayrağını çeker