E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşıda ‘Türk Hoca’ faktörü---

Aşıda ‘Türk Hoca’ faktörü

Aşıda ‘Türk Hoca’ faktörü
22 Kasım 2020 - 08:07 borsagundem.com

Korona virüs salgınına karşı geliştirilen aşılar umutları artırdı. Aşı yaptırmak isteyenlerin çoğu tercihi Biontech ile Pfizer tarafından geliştirilen aşıdan yana kullandı. En büyük etken ise Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci...

Tüm dünyada 60 milyonun üzerinde insanın enfekte olmasına ve bir milyonun üzerinde insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüsü ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarda umutlu haberler geldi. İlk olarak Türk profesörler Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftinin kurucusu olduğu Alman BioNTech firmasının ABD merkezli Pfizer ortaklığında geliştirdiği Kovid-19 aşısının üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 90’dan fazla koruma sağladığı açıklandı.

BioNTech’in ardından Amerikan biyoteknoloji şirketi Moderna’dan da koronavirüse karşı geliştirilen aşıyla ilgili müjdeli bir haber daha geldi. Moderna, hala süren çalışmadan elde edilen ilk verinin, aşısının yüzde 94.5 etkili olduğunu ortaya koyduğunu açıkladı. Çin şirketi Sinovac, Türkiye’de de denemeleri süren ‘CoronaVac’ın aşı denemelerinde virüse karşı en az yüzde 90 oranında koruma sağladığı açıkladı.

Pfizer: Korona virüs aşısı 25 Aralık'tan önce kullanıma sunulabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de 11 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Rusya’da üretilen ‘Sputnik V’ aşı adayının erken aşamadaki klinik denemelerde kaydettiği olumlu sonuçlarıyla başarı oranının yüzde 92 olduğunu açıklamıştı. Türkiye’nin ürettiği yerli aşıda da çalışmalar sürüyor. Milliyet'ten Cihat Aslan, İstanbul’da vatandaşlara korona virüs aşısı yaptırmak isteyip istemediklerini, nedenlerini ve hangi ülkenin ürettiği aşıya daha fazla güven duyduklarını sorduk.

Mehmet Demir (Simitçi, 28): “Ülkemize aşı gelirse tabii ki yaptırırız. Aşılar arasında bizim Türk doktorların olduğu Almanya’daki aşıya güven duyuyorum. Çünkü Türklerin yaptığı bizim için her zaman önceliktir. Aşı yaptırmak istemeyenlerin durumu bizi de etkileyecektir. O yüzden herkese aşıyı istese de istemese de zorunlu da olarak yapılmalı.”

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Poyraz Akışık (Balıkçı, 46): “Bizim Türkiye’den Almanya’ya göç eden hocaların yaptığı aşıyı yaptırırım. Türk oldukları için bana biraz daha güven veriyor. Yalan söyleyeceklerini düşünmüyorum. Çinlilerin ürettiği aşı iyi de gelse yaptırmam. Hiç güvenmiyorum. Bir tane mermi atmadan üçüncü dünya savaşını başlattılar. Korona virüs bizim için dünya savaşı demek. Amerikalıların aşısına güvenmiyorum ama mecbur kalırsak yaptırırız. Rusların o kadar zeki olduklarını düşünmüyorum.”

Korona virüste son tablo: 135 can kaybı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)