E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşı şirketlerinin hisselerine Merck darbesi---

Aşı şirketlerinin hisselerine Merck darbesi

Aşı şirketlerinin hisselerine Merck darbesi
02 Ekim 2021 - 02:43 borsagundem.com

Merck hisseleri korona virüs ilacıyla ilgili olumlu haberlerin ardından yüzde 8.37 oranında değer kazandı. Aşı üreten şirketler ise kayıpta. Moderna hisseleri yüzde 11.4, BioNTech hisseleri ise yüzde 6.67 oranında değer kaybetti

ABD'li ilaç firması Merck'ün korona virüse karşı geliştirdiği ilacın virüs nedeniyle ölümleri yüzde 50 azalttığı haberleri şirketin hisselerine değer kazandırırken aşı şirketlerinin hisselerine darbe vurdu. 

Merck'ün molnupiravir adını verdiği korona virüs ilacıyla ilgili deneylerden gelen olumlu haberlere dün bir yenisi eklendi. Perşembe günü ilacın Delta varyantına karşı da etkili olduğu açıklanmıştı. Cuma günü ise ilacın Kovid-19'dan ölümleri yarı yarıya düşürdüğü duyuruldu.

Deneylerden gelen olumlu haberler ve Merck'ün ruhsat için başvuracağını açıklaması, şirketin hisselerine değer kazandırdı. New York borsasında işlem gören Merck hisseleri yüzde 8.37 değer kazanarak 81,40 dolara yükseldi. Seansın sona ermesinin ardından sınırlı işlemlerde de yükselişini sürdüren hisse fiyatı 82.40 dolara ulaştı. 

Merck'ün ilacının ölümleri yüzde 50 azalttığı haberleri ABD'deki aşı şirketlerinin hisselerinde ise değer kaybına yol açtı. 

Kovid-19 aşı üreticisi Moderna'nın hisseleri yüzde 11,4'lük değer kaybıyla 341.09 dolara geriledi. Moderna hisselerindeki değer kaybı, seansın sona ermesinin ardından da devam etti. Moderna hisseleri sınırlı işlemlerde 338.50 dolara geriledi.

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin sahibi olduğu BioNTech şirketinin hisseleri de Merck'ün ilaç haberinin ardından değer kaybına uğradı. BioNTech hisseleri de yüzde 6.67 değer kaybederek 254.59 dolara geriledi. BioNTech hisseleri sınırlı işlemlerde ise 252 dolara geriledi. BioNTech'in ortağığ Pfizer şirketinin hisseleri ise yüzde 0.21 oranında kayıpla 42.93 dolara geriledi. Ancak Pfizer hisseleri sınırlı işlemlerde toparlanmaya ve kayıplarını gidermeye başladı. 

Merck'ün korona virüs ilacı ölümleri yarı yarıya azalttı

 

ABD borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)