E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşı piyasalardaki risk iştahını artırdı---

Aşı piyasalardaki risk iştahını artırdı

Aşı piyasalardaki risk iştahını artırdı
24 Kasım 2020 - 09:05 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Avrupa ve ABD borsalarında detaylı analiz yapılıyor

Hafta sonu ABD doları 12 milyonuncu vaka kaydedildi. Salgın bütün hızıyla ABD'de artmaya devam ederken yaklaşan Şükran Günü için Önlemlerde artmaya başladı. Los Angeles'ta açık havada yemek yemek yasaklanırken Las Vegas'ta kumarhane, bar ve restoranlar için yarıya olan doluluk% 25'e düşürüldü. Diğer yandan Pazar günü hükümetin yürüttüğü aşı programından gelen açıklamaya göre, Pfizer'ın geliştirdiği aşılar en erken 11 Aralık tarihi ile önemli kişilere teslim edilmeye başlanabilecek. Bir diğer aşı haberi ise Astra Zeneca tarafından geldi. Buzdolabında saklanılabilen aşının virüsü engellemede% 90 başarılı olduğu söylendi. Detaylı bulgular daha sonra açıklanacak. Son zamanlarda başarılı başarılı aşı gelişmeleri, piyasalardaki risk iştahını artırdı ve Yatırımcılar, salgın yayılmaya devam etse bile, Kapanmaların ve seyahat tamponlamalarının sona ermesinden yararlanabilecek varlıkları satın alma başladılar. Yatırımcılar ayrıca, Kongre'nin virüsü yavaşlatmayı amaçlayan yeni tamponlamaların eski haline getirmek için yeniden bir harcama tasarısı sunacağını tahmin etmeye başladılar.

Bu haber ışığında ABD endeksleri haftanın ilk iş gününe pozitif başlangıç ​​yaptılar. Teknoloji hisselerinin zayıf seyretmesi ile% 0.2 civarı hafif değerlenen Nasdaq'ın yanı sıra Dow Jones% 1.1 değerlenirken S & P500% 0.6 değerlendi. Dow Jones ve S & P500 endeksinde en çok değerlenen sektör enerji olurken kötü performansı sergileyen sektöre sağlık oldu. Teknik olarak baktığımızda halen 3500 seviyesi üzerinde kapanışlarını sürdüren S & P500'ün henüz ne yöne gideceğini söylemek için erken gözüküyor. Haberler pozitif olarak desteklemeye devam etse ekonomi piyasada haberler kadar olumlu olmadığını gösteriyor. Amerikan
Havayolları% 8'den fazla değerlenirken General Electric% 3.2 civarı ve Occidental Petroleum% 16.8 civarı değerlenerek dikkat çekti. Apple ise% 3 değer kaybederek günü sonlandırdı. Boeing ise% 6 değerlenerek Dow Jones endeksinin en iyi performans sergileyeni oldu.

Kurumsal gelişmelerde ise Başkan Trump tarafından kullanılan ilacın FDA'dan acil üzerinde kullanımayı alması ile birlikte seans öncesi piyasada% 5 değerlenen Regeneron seans açıldıktan sonra kar realizasyonları ile birlikte seansı yaklaşık% 1 primli şekilde sonlandırdı. Covid'e karşı ürettiği için Oncolmmune'u satın alan Merck ise% 0.2 değer kaybetti. Carnival ve
Royal Caribbean sıralama% 4.66 ve% 4.4 değerlenerek haberden en çok yararlanan hisseler arasında yer aldılar. Las Vegas'ta% 25 doluluk sınırı getirilmesine Hill PLC'nin satın alınmasında önemli yazı atan Caesars ise% 4.5 değerlendi. Western Union ise Suudi Telekom ipotek ödemeli $ 200 milyon satın alacağını açıklaması ile% 2 civarı değerlenerek günü sonlandırdı.

Avrupa’da Oxford Üniversitesi ve Astra Zeneca ortaklığı ile geliştirilen aşı dikkatleri üzerine çekerken Fransa Noel öncesi mağazaların tekrar müşteriler ile buluşabileceğini söyledi.

İngiltere’de ise kısıtlamalarda esneklikler duyurulması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerin verilerine baktığımız zaman her iki ülke içinde yeni vaka sayılarında azalma gözükmektedir. Güne pozitif başlangıç yapan Avrupa Endeksleri kapanışta değer kaybederek negatif yatay kapandılar. FTSE 100 0.28% değer kaybederken DAX ve Euro Stoxx50 %0.1 civarı değer kaybetti. Aşı haberi ile birlikte bir kez daha talepte toparlanma beklentisiyle değerlenen petrol, FTSE 100 ve Euro Stoxx 50 endeksinde enerji sektörünü en çok kazandıran sektör yaptı. Euro Stoxx
50’de gayrimenkul sektörü en kötü performans sergilerken FTSE 100’de ise Astra Zeneca’nın kafa karıştıran açıklamalar yapması ile %3.81 değer kaybetmesi sonucu en çok değer kaybeden sektör sağlık oldu.

Almanya’da Deutsche Bank %3.5 değerlenerek dikkat çekerken Delivery Hero %4.45 değer kaybederek endeksin en çok değer kaybeden hissesi oldu. Metro ve Google ortaklığıyla doğacak ve daha düşük komisyon ihtiyacı duyacak olan yeni sağlayıcı haberi Delivery’deki kaybın sebebi.
Bugün açıklanan PMI verilerinde Almanya beklentinin üstünde 57.9, Fransa beklentinin altında 49.1 İngiltere beklentinin üstünde 55.2 açıklarken Avrupa geneli beklentinin altında 45.1 olarak açıklandı.
ABD, PMI verisi ise beklentinin üstünde 56.7 olarak gerçekleşti. Yarın açıklanacak ekonomi verileri arasında Almanya tarafında IFO beklentileri takip edilirken ABD tarafında tüketici güveni önem kazanacak.

ABD ve Avrupa vadelilerinde güçlü yükseliş sürüyor

 

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

 

Küresel piyasalar haber akışına paralel olumlu seyrediyor

 

Kent Gıda ve İş Girişim sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)