E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Aşı önümüzdeki ay geliyor' müjdesi!---

'Aşı önümüzdeki ay geliyor' müjdesi!

'Aşı önümüzdeki ay geliyor' müjdesi!
19 Kasım 2020 - 08:57 borsagundem.com

Korona virüse karşı geliştirilen ve büyük bir umut dalgası yaratan Pfizer ile BioNTech’in ürettiği Kovid-19 aşısının ne zaman hazır olacağı açıklandı.

Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısında koruma ve etkililik oranının yüzde 90’ları aştığının açıklanmasının ardından dün gece bir müjdeli haber daha geldi.

BioNTech’in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin Reuters’a açıklamalarda bulunarak korona virüs aşısının gelecek ay hazır olabileceğini söyledi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne “acil durumda kullanım izni” almak için başvuracaklarını ve her şeyin yolunda gitmesi durumunda Aralık ayının ortasında aşının hazır hale geleceğini duyurdu.

Şahin, “Eğer her şey yolunda giderse ABD’den acil durumda kullanım iznini Aralık ayının ilk yarısında ya da ikinci yarısının başlarında alabileceğiz. Şahin, Avrupa Birliği’nin şartlı onayının ise Aralık ayının ikinci yarısında verilebileceğini dile getirdi. Bunların hepsi şartları karşılamamıza bağlı” dedi.

Geçen hafta Pfizer ve BioNTech, korona virüsü aşısının etki oranının yüzde 90’lara ulaştığını açıklarken dün de test sonuçlarının bütün detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada geliştirilen Kovid-19 aşısının başarı oranının yüzde 95 olduğu ve hiçbir ciddi yan etki görülmediği açıklanmıştı.

DAĞITIM 25 ARALIKTAN ÖNCE BAŞLAYABİLİR

Şahin, “Eğer her şey hayal ettiğimiz gibi gider ve onay alırsak, aşıların dağıtımına Noel’den (25 Aralık) önce başlayabiliriz. Fakat dediğim gibi her şey tamamen pozitif ilerlerse” dedi. Şahin, Cuma günü ABD’deki resmi makamlara başvuru yapılacağını açıkladı. ABD Ulusal Gıda ve İlaç Dairesi’nde görevli danışma komitesi 8-10 Aralık’ta aşıyı görüşmek için bir araya gelecekti.

Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısının yan etkileri ise çok hafif ve hemen geçen türden. Yapılan açıklamada gönüllülerin ikinci doz aşıyı aldıktan sonra yüzde 3.8’inde halsizlik ve yüzde 2’sinde de baş ağrısı görüldüğü belirtildi. Yaşlı gönüllülerde ise yan etkinin daha az olduğu belirtildi.

BioNTech aşısı yüzde 95'ten fazla koruma sağladı

 

Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği aşı üretim bandında

 

Pfizer ve BionTech korona virüs aşısını çocuklarda deneyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil19 Kasım 2020 13:38

    Bize belki bir milyon doz verilebilecekmiş. Bozdurup bozdurup vuruluruz artık

  • Hass19 Kasım 2020 10:56

    Daha onay almadi onumuzdeki ay geliyormuş yakankarinizda boğulun

  • borsacı19 Kasım 2020 10:38

    gündem nasıl değişiyor bir kaç ay önce sürekli mutasyona uğrayan bir virüs aşı üretmek zor diyorlardı. Baktılar piyasalar aşı muhabbeti ile coşuyor ver aşı haberini ver aşı haberini hadi bakalım ne kadar etkili aşımız yaşarsak göreceğiz.

  • Tr19 Kasım 2020 10:12

    Türkiye de de üretilecek mi?

  • ahmak grup sizi19 Kasım 2020 14:24

    tabi üretecek ama yine de çin den abd den alacağız fazla aşı göz çıkarmaz (M)  (M)  (M) 

  • Pala19 Kasım 2020 09:34

    İyiki Türkiye'den Almanya'ya gocmusler zamanında. Türkiye'de kalsa fazla mesai yatmadı, maske yetersiz diye ağlayan bir KBB ci olurlardı en fazla

  • Taka Cemal 19 Kasım 2020 15:27

    Genç beyinler ülkeden göçüp gidiyor. Kalanlar malum zaten,onlar buralarda yazılan her yoruma laf yetiştirmekle meşguller. Ülke olarak işimiz zor. Gidenlerin doğru bir iş yaptığını zaten yaptıklarıyla görüyoruz.

  • Öaaş 19 Kasım 2020 10:15

    Türkiye de ancak bir tarikata üye isen akademik kurumlarda pozisyon bulabilorsun. Tabi akademik nitelikte olmana da gerek yok. Sadece partiliye Maaş kapısı açmak olarak bakılıyor

  • Haklısın19 Kasım 2020 10:12

    Üzülerek söylüyorum ki çok haklısın. Yorumu beğenmeyenlerde malesef gerçekleri görmek istemeyenler.