E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAşı iddiası hisseleri uçurdu---

Aşı iddiası hisseleri uçurdu

Aşı iddiası hisseleri uçurdu
14 Mayıs 2021 - 17:45 borsagundem.com

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un, ABD merkezli Moderna ile anlaşarak korona virüs (Kovid-19) aşısı üreteceği iddia edildi. Bu haberlerin ardından şirketin hisseleri %8.7 yükseldi.

Güney Kore’de yayın yapan Chosun Ilbo isimli gazete Samsung’un biyoteknoloji markası Samsung BioLogics’in Moderna ile anlaştığını duyurdu. Samsung'un aşı üreteceği iddiaları hakkında gazeteye konuşan ve ismini açıklamayan hükümet ile ilaç endüstrisinden kaynaklar, aşıların sadece iç pazarda kullanılacağını kaydetti.

Bu haberlerin ardından Samsung BioLogics’in hisseleri yüzde 8.7 artarken şirket, “Karar henüz verilmedi. Süreç beklemede” açıklamasını yaptı.

Reuters haber ajansı düzenlemeler ve regülasyon dolayısıyla bir ay içerisinde bu konu ile ilgili güncelleme yapılacağını aktardı.

Samsung BioLogics’in hisseleri yüzde 8.7 artarak 833.18 dolara çıkarken Güney Kore borsasının genelinden de daha iyi performans gösterdi. Geçen haftalarda Güney Kore ile Pfizer’ın da benzer bir anlaşama yaptığı iddia edilmiş fakat bu iddialar yalanlanmıştı.

Samsung BioLogics, Eli Lilly and Co isimli şirketin geliştirdiği antikor tedavisini üretme kararı almıştı.

Yerli Kovid-19 aşısında 300'den fazla gönüllü

 

Koca: Aşı programında yeni bir kademeye geçiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)