E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşı haberleri piyasaları sınırlı da olsa destekliyor---

Aşı haberleri piyasaları sınırlı da olsa destekliyor

Aşı haberleri piyasaları sınırlı da olsa destekliyor
16 Temmuz 2020 - 09:05 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Yurtdışında dün izlediğimiz pozitif görünümde ABD’de aşı çalışmalarına yönelik ilerlemelerin kaydedildiği ve pozitif sonuçların elde edildiğine ilişkin bilgiler etkili oldu. Fakat bu haberlerin aksine ABD kapanışları negatif oldu. Gerek ABD – Çin arasındaki ilişkilerin olumsuz ilerleyişi, Twitter’da önemli hesapların çalındığına ilişkin haber akışları endekslerin düşüşüne neden oldu.

Bu sabah Asya piyasalarında satıcılı bir tablo var. Çin’de sabah saatlerinde beklentilerin üzerinde gelen %11,5 oranındaki çeyreklik dönem büyüme verisine karşın perakende satışlar verisinde görülen düşüş verilerin toparlanma sinyaline gölge düşürdü. Hem verilerin zayıf sinyal vermesi hem de ABD – Çin arasında birbirlerine yönelik almış olduğu kararlar piyasalarda üzerinde baskılayıcı oluyor.
Vadeliler cephesinde de benzer şekilde negatif bir tablo izleniyor.

Ons altında ise 1800$ üzerindeki seyir sürüyor. 1812$ yukarıda aşağıda ise 1800$ seviyesi yakından izleniyor. Petrol cephesinde ise hafif satıcılı bir seyir var. Dün 20. Ortak Bakanlar İzleme Komitesi toplantısında OPEC komitesi 1 Ağustos tarihinden itibaren 2 milyon varil petrol üretimini azaltma kararı aldı. Gelen haberin dün petrol piyasası üzerinde pozitif etkisi söz konusu olsa da bu sabah talep yönlü negatif gelişmelerin etkisi ile baskı altında kaldığı görülüyor.

Yurtiçi piyasalar bir günlük tatilin ardından bugün işlemlere başlıyor. Salı gününü endeks %0,56 aşağıda 117.741 puanla bitirdi. İşlem hacmi ise 23,3 milyar TL düzeyinde oluştu. Dolar/TL kurunda ise bu sabah 6,85 üzerinde bir fiyatlama izleniyor. Son günlerde izlediğimiz sıkışık seyir kurda devam etmekte ve 6,8580 - 6,8450 seviyeleri kur için önemle takip ediliyor. Bugün yurtiçinde gündem sakin. Öğle saatlerinde doğru haziran ayı merkezi yönetim bütçe dengesi verisi yakından takip edilecek. Diğer yandan veri dışında siyaset ve salgın cephesindeki gelişmelerde önemle izleniyor. Salgında
33 gün sonra Salı günü ilk kez 1000 altında vaka sayısı görüldü. Vaka sayısındaki gelişmeler önlemlerin gevşetilmesi ya da bayram sürecinde alınacak kararlar adına kritik olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)