E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşı haberleri küresel borsaların dopingi oldu---

Aşı haberleri küresel borsaların dopingi oldu

Aşı haberleri küresel borsaların dopingi oldu
02 Temmuz 2020 - 09:42 borsagundem.com

Asya borsaları ve ABD vadeli endeksleri virüsün yeniden yayılmasına ilişkin olumsuz haberlere rağmen Pfizer ve Biontech’in aşı haberleri borsalarda yükselişi sağladı. Çin-ABD gerginliği ise yatırımcıları endişelendirmeyi sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs aşısındaki olumlu gelişmelerin ABD’deki vaka sayısındaki artış endişelerini zayıflatmasıyla birlikte Asya borsaları Perşembe gününü olumlu bir seyirde geçiriyor. ABD Hazinesi tahvilleri ve dolar değer kaybetti.

Çin’in yeni ulusal güvenlik yasasını Hong Kong’ta uygulatmaya başlamasına rağmen geçtiğimiz gün tatilde olan Hang Seng endeksi tatil dönüşü güçlü bir performansla geri döndü. Avustralya, Çin, Japonya ve Güney Kore borsaları da yükselişte. ABD borsalarında S&P 500 endeksinin üç gün üst üste değer kazanmasının ve Nasdaq endeksinin rekor seviyeye ulaşmasının ardından vadeli endeksler sınırlı da olsa yukarı yönü gösteriyor. Borsalardaki yükselişi sağlayan ise büyük ilaç şirketlerinin aşı denemeleriydi. Pfizer ve Biontech’in erken dönem denemelerinde ürettikleri aşının güvenli olduğu ve hastaların antikor üretmesini sağladığı gösterildi.

ABD'den Hong Kong atağı

ABD ile Çin arasındaki gerginliğin yükselmesi borsalarda endişeye sebep oluyor. ABD Temsilciler Meclisi, Hong Kong’da demokrasi yanlısı protestocuları çökertmeye çalışan Çinli yetkililerle iş yapan bankalara yaptırım uygulanması kararı oy birliğiyle geçti. İki ülke arasındaki ilişki ocak ayında ticaret anlaşmasının birinci kısmın imzalanmasının ardından her geçen gün daha kötüye gitti. Korona virüs salgını ise birçok tartışmalı konunun daha fazla gündeme taşınmasına neden oldu.

FED tutanaklarında zaman vurgusu

Yatırımcılar ayrıca ABD Merkez Bankası’nın (FED) Haziran toplantısına dair tutanaklarını da değerlendirdi. Tutanaklar birçok katılımcının ekonomik geri dönüş için bir miktar zamana ihtiyaç olduğunu düşündüğünü gösterdi. ABD’de gün içerisinde geçtiğimiz ayın işsizlik verileri paylaşılacak.

Borsaların dikkatle takip ettiği ABD sanayi üretimi haziran ayında bir yılı aşkın bir zaman diliminin en yüksek seviyesine ulaştı. Virüs cephesinde ise Kaliforniya ve Arizona günlük en yüksek vaka sayısı artışını açıkladı. Huoston eyaletinde ise yoğun bakım üniteleri tam kapasiteyi aştı.

Kamu sağlığı ekonomik iyileşme süreciyle çelişiyor

JP Morgan Varlık Yönetimi Birimi Küresel Borsa Stratejisti David Lebovitz Bloomberg’e yaptığı açıklamada korona virüs tablosu için, “Ekonominin sağlığı ve kamu sağlığı arasında doğal bir gerginlik ortaya çıktı. Önümüzdeki birkaç hafta veya birkaç ay boyunca piyasaları neyin yönlendirdiğini düşünmenin yolu bu ikilem olacaktır” ifadelerini kullandı.

Petrol piyasasında ise yatırımcılar korona virüsün ABD’nin güneyinde tekrar yayılması endişelerini değerlendirdi. Ham petrol stoklarındaki güçlü düşüşe rağmen petrol fiyatları sabit kaldı.

Küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor

 

ABD'nin ham petrol stokları sert düştü

 

Aşı haberleri ABD vadelilerini de iyileştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)