E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşı haberleri kısa vadeli tehdit mi?---

Aşı haberleri kısa vadeli tehdit mi?

Aşı haberleri kısa vadeli tehdit mi?
12 Kasım 2020 - 18:04 borsagundem.com

Küresel borsalardaki rallinin sebebi olan aşı haberleri eğer vaka sayılarının ani bir şekilde artmasına sebep olursa kısa vadeli riske dönüşebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda seçim belirsizliği ardından gelen rahatlama rallisi riskleriyle birlikte geliyor. ABD borsaları bu hafta korona virüse karşı %90’ün üzerinde etkili olan aşı haberleriyle beslendi ve güçlü bir yükseliş trendi yakaladı.

Ancak yatırım danışmanlığı şirketi MKM Partners’ın Baş Ekonomisti ve Makro Stratejisti Michael Darda yatırımcıların rallideki iyimserlikle çok rahat olmaması gerektiği konusunda uyardı.

Darda CNBC’ye verdiği röportajda, “Yakın vadede enfeksiyonların artması riski gözle görülür derecede yüksek” dedi. Baş ekonomist, “Aşı bir gecede burada olmayacak. Üretilmesi, dağıtılması ve ulaştırılması zaman alacak. Ve bu yüzen içerisinde bulunduğumuz süreçte gardımızı indirirsek bazı problemler yaşayabilir hatta potansiyel olarak kısmi kapanma uygulamalarına da tekrar ihtiyaç duyabiliriz” ifadelerine yer verdi.

2021 yılı sonuna kadar tam bir iyileşme bekleyen Darda, ekonomik toparlanma hızının Wall Street'in beklentilerinin büyük kısmını aştığını ancak ABD genelinde eşi görülmemiş ani korona virüs vakası artışlarının şüphesiz bir tehdit olduğunu söyledi.

Baş ekonomist, “Uzun vadede, tam ekonomik iyileşmeye geri döneceğimiz konusunda çok iyimser olmalıyız. Ancak yakın vadede, vaka sayılarındaki artış endişe verici ve eğer aşıdaki iyi haber bu kayıtsızlık hissini besleniyorsa ve gardımızı düşüreceksek, bu potansiyel bir sorun olabilir” dedi.

Darda’nın araştırmasına göre işgücü piyasası daha pembe bir tablo çiziyor.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın geçen hafta paylaştığı verilere göre işgücü piyasası ekim ayında beklenenden daha fazla istihdam yarattı. İşsizlik eylül ayındaki %7,9 seviyesinden %6,9'a düştü.

Darda konuyla ilgili, “Tam istihdamın yakınında olmamamızdan dolayı ekonomi karamsar görünmeye devam etse de işsizlik oranı son altı aydır çok hızlı bir şekilde düşüyor” dedi.

Darda S&P 500 için yıl sonu hedefini 3.600 seviyesinde tutuyor. Bu puan seviyesi endeksin 2 Eylül tarihinde kırdığı tüm zamanların rekorunun biraz yukarısını ifade ediyor. Bu seviye aynı zamanda S&P 500’ün Çarşamba günü kapanış seviyesi olan 3.572,70 puana göre %1 yükselişten daha az uzakta.

Darda Wall Street rallisine ilişkin, “Bu kazanımların temel verilere dönüşmesini kesinlikle destekleyeceğimizi düşünüyorum” dedi. Bu seviyelerde daha fazla işlem yapılabileceğini düşünen Darda şu anda kazanımların büyük kısmının yerinde durduğunu belirtti.

ABD'de işsizlik başvuruları 8 ayın en düşük seviyesinde

 

ABD'de enflasyon ekimde de aynı kaldı

 

Yoğun pandemi gündeminde doğru yatırım nasıl olmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naim12 Kasım 2020 18:18

    Madem aşı geldi artık maske takmam diyenler artar. Aşı olsam bende maske takmam bıktım artık. İki hafta karantina yapmayıp çile çektirtiyorlar.