E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşı bulunursa sert yükselecek hisseler---

Aşı bulunursa sert yükselecek hisseler

Aşı bulunursa sert yükselecek hisseler
05 Ekim 2020 - 12:58 borsagundem.com

Morgan Stanley, aşının bulunması halinde yeniden yüksek performans gösterecek hisseleri açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley, korona virüs aşının bulunması halinde, eski performansını yeniden kazanacak olan hisseleri açıkladı. Yatırım bankası Morgan Stanley’in analistleri, korona virüs aşının bulunmasından en büyük faydayı görecek olan sektörlerden, en verimli hisseleri seçti.

Morgan Stanley’in biyoteknoloji ekibi, 2021 yılının ilk ya da ikinci çeyreğinde tüm dünyada ulaşılabilir olacak bir korona virüs aşısı beklediklerini açıkladı.

Analist Jamie Rollo, “aşının geniş çapta dağıtımının başlamasından itibaren, hisse piyasalarındaki aktivitelerde önemli bir yükseliş bekliyoruz” dedi.

Analistler, verileri inceleyerek, aşı haberiyle en fazla yükselişi sağlayabilecek olan Avrupa hisselerini seçti.

Dinlence sektörü

Bankaya göre, dinlence sektöründeki ucuz hisseler arasında, Fransa’nın gıda hizmetleri şirketi Sodexo, Benelüks merkezli fitness şirketi Basic-Fit, İngiliz gıda ve seyahat şirketi SSP, Londra’nın sinema zinciri Cineworld ve İngiltere’nin otel ve restoran şirketi Whitbread yer alıyor.

Analistler, Sodexo'nun tarihi ortalamasının 4,3 kat altında satışının yapılıyor olmasında bir mantık göremediklerini açıkladı. Analistler korona virüs sonrası Basic-Fit için “yapısal itici güçlerin yükseldiğini” ve Whitbread’in otel sektöründe tüm ortalamasının en düşük seviyesinde satışının gerçekleştiğini söyledi.

Yapılan açıklamada, sektörde yer alan pahalı hisseler arasında, cruise tur şirketleri, eğlence sektörü hisseleri ve oteller grubu IHG yer alıyor.

Hava yolu şirketleri

Analistler Avrupa’nın düşük bütçeli hava yolu şirkeyi Ryanair ve Wizz’in hisslerinin, sektöre kıyasla değerinin altında fiyatlara sahip olduğunu söyledi.

Bankadan yapılan açıklamada ikilinin hisselerinin “%28 ve %26 oranlarında daha düşük fiyatlardan satıldığı” söylendi. Analistler bu durumu büyüme potansiyelleri göz önünde bulundurulduğunda, hava yoluna talep arttığı noktada çekici bir fırsat olarak görüyor.

Perakende

Analistler İngiltere’nin perakende şirketi Kingfisher’a olumlu yaklaşıyor. “Perakende sektöründe, Kingfisher geçmiş dönemlerdeki performansına göre düşük fiyatta bulunuyor. Şirketin hisseleri iyi haberlerden fayda sağlayabilir.”

Morgan Stanley aynı zamanda Associated British Foods’u da listesine ekledi. Şirket olduçka popüler olan perakende şirketi Primark’ın sahibi. Analistler “Primark’ı oldukça değerli bir şirket olarak görüyoruz. Korona virüs sonrası dünyada bile. İnanıyoruz ki, çevrimiçi alım satımı gerçekleşmediği için, adaletsiz bir şekilde düşük fiyatlar var” dedi.

Diğer yandan, analistler İngiltere’nin perakende şirketi Next’in “nedeni belirsiz” bir yükseklikte olduğunu ve İngiliz mobilya zinciri Dunelm, İsveç’in giyim perakendecisi H&M ve İspanyol giyim zinciri Inditex’in de pahalı olduğunu söyledi.

Ticari hizmetler

İnsan kaynakları şirketleri oldukça ucuz görünüyor ve test şirketleri, aksi takdirde “heterojen” olan ticaret sektöründe oldukça pahalı.

Analistler, “insan kaynakları şirketleri, beş yıllık ortalamalarının altında seyrediyor. Olumlu aşı haberleri gelmeye başladığında, bu gerilemeler düzelecek ve bu şirketlerin hisseleri kazanan olacak” dedi.

Skalanın diğer ucunda korona virüs testleri üreten şirket Eurofins var ve analistlerin notuna göre “olumlu aşı haberleri karşısında kötü bir performans sergiliyor.”

Analistler, “özellikle, korona virüs testleri için laboratuvar kapasitesi sağladığı için normalin üzerinde kar elde eden Eurofin’in hisse fiyatları korona virüs karlarından kaynaklanıyor” dedi.

Medya

Sergi şirketi Informa ve dış mekan reklam şirketi JCDecaux, “korona virüsten en sert şekilde darbe alan hisseler ve aşı haberi üzerine canlanma gösterecek kadar ucuzlar.”

Analistler aynı zamanda İngiliz televizyon kanalı ITV’nin de “reklamlarda beklenen artışla birlikte kısa vadede bir şansa sahip” olabileceğini söyledi.

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

 

Goldman: Tercih edilmeyen hisseler aşıyla yükselebilir

 

Trump'tan umut veren aşı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Teo06 Ekim 2020 08:48

    O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız..

  • Mehmet06 Ekim 2020 08:47

    Neyin yükselecegi ni bilmem ama nelerin dip yapacağı herkesçe malum

  • Net man 06 Ekim 2020 07:54

    Evet..aşı bulununca otel ve kumar sektörü..eğlence kumar ve otel denince akla hemen onun adı gelir..Net Holding!!! Net Holding!!! Net Holding....hadi besim dede bas gaza...pd/dd0.3 ten...pd/dd 3 yolculuğu başlasın artık...dedeeeee...dedemiz!!!ağamız!!!paşamız...yaşlı kurdumuz!!!!mavi tilkimiz...akıl küpümüz!!!besim babamız...merit evimiz...!!sloganımız bu..Tekrar ediyorum:BESİM BABAMIZ,MERİT EVİMİZ!!!

  • Erkan tan06 Ekim 2020 15:31

    Ben varim ben yakandenince akla erkan tan

  • Hakan yıldırım 06 Ekim 2020 08:52

    Böyle yalakası az gelir memlekete

  • real_man06 Ekim 2020 00:24

    ulen satmak istediğiniz herşeyi öne çıkarıyonuz zaten çıkmıştır baksanız senetleri ..

  • Yorum05 Ekim 2020 21:40

    Sallamışlar medya da neymiş parekendeymiş asıl parekende düşüşe geçer giyim iş giyim düşüşe geçer bunlar hali hazırda çalışan hisse fiyatları da düşük değil asıl yükseliş turizm kozmetik kişisel bakım spor fiziksel aktivite alet spor salonu bu ve buna benzer firmalar uçuşa geçer ve ulaşım ama Türkiyedeki hava yolu firmaları avrupadakiler gibi 1/4 1/5 fiyatlara düşmediler o sebeple çok hızlı bir yükseliş olmayacaktır zamana yayılır ama mesela fransada air frenç var pandemi öncesi 10 12 euro şimdi 3 euro bu hisse uçuşa geçer tabi

  • HÜLYA KOBALT05 Ekim 2020 18:08

    Aşı ister bulunsun isten bulunmasın viz gelir tırıs gider.bizim borsa döviz bazında kelepir.yılsonunda 5 $

  • Zobalt06 Ekim 2020 07:41

    Sen deyince bir halt olmuyor bunu yanancı demeli hergün aynı teraneyi ısıtıp ısıtıp getiriyorsun.

  • yasin05 Ekim 2020 14:15

    hubwc koronayla ilgili işlerle uğraşıyor.

  • Yorum05 Ekim 2020 22:10

    Hub goronanın neyiyle ugraşıyor Bi söyle iştiraki oldugu bir firma var bu da göğüs kanseriyle ilgili test kiti var bu şirketin %16 sına ortak o kadar daha geçenlerde rtalb bu şirketin %10 na 100 bin euro mu dolara mı ne ortak oldu firmanın adıda genz yani bu firma topu topu 1 000 000 euro luk firma zaten

  • ferat05 Ekim 2020 14:01

    aşıyı buldunuz üretiyorsunuz ulen dalgamı geçiyorsunuz bizimle

  • Okie Dokie05 Ekim 2020 13:42

    Aşı bulunamayacak. Çünkü bu virüsün aşısı yok. RNA dizilimi sürekli mutasyon geçiriyor. Grip virüsünün aşısı yoksa bunun da yok.

  • EKRİST05 Ekim 2020 17:51

    bu virüsu sizinkiler yani israil ve abd nin yaptığı söyleniyor idi üç sene önce tv lerde bağır bağıra açık oturumlarda.çünkü çin abd yi her alanda geçmesini engelemek için yapılacağı söyleniyor idi.bence bu virüsün aşısı ve ilaçıda var.abd ve israil de .bu durumları gözönü alındığında anormal bir durum yoktur.

  • Dejavu05 Ekim 2020 15:23

    israile gitmedin mi sen daha :)

  • bozkurt05 Ekim 2020 13:14

    hubvc olur