E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşı bulamayan Hindistan'a ABD'den 2.42 milyar dolarlık silah satışı---

Aşı bulamayan Hindistan'a ABD'den 2.42 milyar dolarlık silah satışı

Aşı bulamayan Hindistan'a ABD'den 2.42 milyar dolarlık silah satışı
01 Mayıs 2021 - 00:57 borsagundem.com

Yeni tip korona virüsün Hindistan mutantı adı verilen yeni mutasyonunun kasıp kavurduğu Hindistan, ABD'den 2,42 milyar dolar değerinde P-8I tipi keşif uçağı ve ekipmanları satın alıyor. Satışa Dışişleri Bakanlığı'ndan onay çıktı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'a 2,42 milyar dolara P-8I tipi keşif uçakları ile bunlarla ilgili ekipman satışına onay verdi.

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'a tahmini maliyeti 2,42 milyar dolar milyar dolar olan 6 adet P-8I uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesine karar verdi." ifadesi kullanıldı.

Satış onayına ilişkin Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde 6 uçağın yanı sıra, 8 adet Çok Fonksiyonlu Bilgi Dağıtma Sistemi, 42 adet füze uyarı sensörü, 14 adet Global Konumlandırma Sistemi (GPS) ve birçok yedek parça ile yazılım destek sisteminin yer aldığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece ABD yönetimi açısından satışın bir mahzuru olmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda, yönetim satışın yapılmasına onay verilen ülke ile satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, o ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

Pandemi vurunca fonlar Hindistan'dan kaçmaya başladı

 

Hindistan'daki Kovid-19 krizi neden tüm dünyayı tehdit ediyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika01 Mayıs 2021 11:47

    Türkiye 1.2 milyar dolar ödeme yaptığı F-35'lerin parasını geri alamadı, o para yerine ABD'den 1.2 milyar dolarlık aşı talep edip alsa insanlık için daha yararlı olur. Yılda 2 trilyon dolar ülkeler silahlanmaya harcıyor.