E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsgari ücrette kritik saat belli oldu---

Asgari ücrette kritik saat belli oldu

Asgari ücrette kritik saat belli oldu
16 Aralık 2021 - 10:44 borsagundem.com

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında 1 Aralık'ta başlayan süreç devam ediyor. Asgari ücretle ilgili toplantı saat 11:00'de Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleşecek.

CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun asgari ücretteki son gelişmeleri aktardı. Coşkun konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Saat 11’de bir toplantı var ama bu 4’üncü toplantı değildir. En azından henüz bakanlık resmi bir açıklamayla son toplantının yapılacağı bilgisini paylaşmadı.

Resmi toplantıların olduğu ve bunun dışında teknik düzeylerin olduğu bir süreç oluyor. Bugün bakanlıkta olması beklenen bu toplantının teknik müzakerelerin devam ettiğine dair bir toplantıdır.

RESMİ AÇIKLAMA NE ZAMAN OLACAK?

Bakanlık resmi olarak asgari ücretin açıklanacağına dair 11’de resmi bir açıklama henüz yapmadı. Peki ne zaman resmi açıklama olacak. Bugün olma ihtimali var ancak resmi olarak açıklanmadığı için net değil.

Sendikalar bu sene erken açıklayalım dedi ve ilk 10 günde açıklanalım denilmişti. Bakan pazartesi gününü işaret etmişti ve bu beklenti üzerine telaffuz edilen günlerde açıklama gelmeyince asgari ücret neden açıklanmıyor diye merak konusu oldu.

İşçi ve işverenin üzerinde anlaştığı bazı detaylar var hükümetten üzerimizdeki yükü alın şeklinde SGK primlerinde 5 puanlık indirim ve asgari ücretten vergi alınmasın gibi talepler var bunların üzerindeki teknik çalışmalar devam ediyor. Bir taraftan Çalışma Bakanlığı diğer taraftan da Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor."

İŞÇİLER 4 BİN LİRA İSTİYOR

Türk-İş ev sahipliğinde yapılan Asgari Ücret toplantısında 4 bin liranın altında bir tutara evet denilemeyeceği belirtilmişti.

Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan medya mensuplarının asgari ücretle ilgili sorulara da yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili, "Asgari ücretle ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda açıklanacak. Asgari ücrete şu ana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Bilgin: Asgari ücretle bayram havası yaratacağız

 

Türk-İş asgari ücret talebini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekli16 Aralık 2021 11:28

    sadice askeri ücret deyip tek yöne cekmeyin insanları bu ülkede 2500 lira alan 8 milyon emekli var . onlar ne olacak 2500 almaya devammı edecek. gerçi kendileri seçti bu durumuda .bunların yanında biz niye yanalım. geçinenler aynı kalsın geçinemeyenlere zam yapsınlar.