E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsgari ücreti 4 bin 500 liraya yükseltti---

Asgari ücreti 4 bin 500 liraya yükseltti

Asgari ücreti 4 bin 500 liraya yükseltti
10 Ocak 2021 - 13:34 borsagundem.com

Konya’nın Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP’li Nurettin Akbuğa, bu yıl 1675 lira zam yapıp en düşük işçi maaşını 4 bin 500 TL’ye çıkardı. “Bütçeyi çarçur etmedim. Çalışanıma hak ettiği ücreti verdim” dedi

Hükümet bu yıl asgari ücreti 2 bin 825 TL olarak açıkladı. Konya'nın Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Akbuğa ise Asgari Geçim İndirimi hariç asgari ücrete yapılan 300 liralık zammı yaklaşık beşe katladı. Akbuğa, personelin maaşına 1675 lira zam yapıp ücretleri 4 bin 500 liraya çıkardı. Rekor zammın mimarı olan Akbuğa, şunları anlattı:

HAKLARINI VERDİM
Çalışanlarımın hak ettiği ücreti verdim. Bu ücret aslında yüksek değil, hükümetin açıkladığı asgari ücret açlık sınırı kadar düşük… Belediyemizde 48 personel var. Yarısı 4 bin 500 lira maaş alıyordu, diğer yarısı düşük maaş alıyordu. Oysa aynı işi yapıyorlar. Adaletsizliğe son vermek için bu kararı aldım. Bize külfeti de olmadı. Belediyenin bütçesini doğru kullanarak verilmiş bir ücrettir. Umarım tüm kamu personeli de eşit işe eşit ücret alır.

İSRAF YAPMAM, YAPTIRMAM
İlk maaşları ödedik ve sıkıntı çekmedik. Hayatımda hep tasarrufa önem verdim. İsraf yapmadım ve yaptırmadım. Bütçeyi çarçur etmem. Tasarruftan elde ettiğim geliri de personelime ücret, halkımıza da hizmet olarak veriyorum.

SENDİKA BİLE ŞOKE OLDU
Sendika yöneticileri, ‘Başkanım 300 lira zam talep ediyoruz' dedi. Ben de, ‘300 lira işçinin neyine yetecek? Bu parayla ailesinin ihtiyaçlarını giderebilir mi? Ben en düşük maaşı 4 bin 500 liraya çıkarıyorum' dedim. İnanamadılar, ‘Başkan bizimle dalga geçiyor' dediler. Ama evrakları imzalayınca şoke oldular. O gün ilçemizde adeta bayram havası oldu. Ücretleri yükselen emekçimizin ertesi gün işe daha şevkle sarıldıklarını, mutlu olduklarını gördüm. Sosyal ve halkçı belediye olmanın gereğini yaptım. İlk tebriki de ailemden aldım. Çocuklarım, ‘Seninle gurur duyuyoruz baba' dedi. Ben de çok mutlu oldum.

AKP'LİLER KIZDI
Bu karardan sonra çok sayıda tebrik mesajı aldık. AKP'liler de aradı ve ‘Başkan ne yaptın? Bu kadar yüksek zam verilir mi, bizi zora soktun' diye şakayla karışık sitemde bulundu. AKP'lilerden birine, ‘Ben 16 milyon lira harcayıp belediye binası, kendime lüks makam odası yaptırmıyorum, parayı israf etmiyorum. O parayı asgari ücretli personelime vermeyi tercih ettim' dedim.

HER SORUN ÇÖZÜLÜR
Bizim ilçemizin de sorunları var ama çalışınca hepsi çözülür. Önemli olan ülkemizin başı dik olsun. Ülkemizin en temel sorunu işsizlik ve ekonomi. Bunların çözümü de hak, hukuk, adaletten geçer. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı ortağı Genel Başkan Sayın Meral Akşener'in önerileri uygulanırsa Türkiye'deki bütün sorunlar çözülür.

‘BEN FARKLI ÇALIŞIYORUM'
Üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Nurettin Akbuğa, “Ben farklı bir başkan olarak çalışıyorum. Yolda giderken sağa sola atılmış hurda demir görsem, arabamın bagajına koyar biriktirir satarım, belediyeye gelir kaydederim” dedi.

ANNELERE MAMA DESTEĞİ
Geçenlerde Aydın'da bir mama fabrikasının önünden geçerken içeri girdim, kendimi tanıttım, ilçemizde sütü kesilen anneler olduğunu söyledim, destek istedim. Şimdi o fabrika bize her ay ücretsiz çocuk maması gönderiyor. Sütü kesilen anneler doktor raporu ile bize başvuruyor, hepsine ücretsiz mama veriyoruz. Bir dönem sonra Tuzlukçu'daki başarımızı gören birçok ilçemizde Millet İttifakı adaylarımızın kazanacağına güvenim tamdır.

Ahmet Vefik Alp hayatını kaybetti

Hamsiyi kurtarmak için yunusları avlama önerisi

Bakan Selçuk: Sosyal yardımlarda ödenen miktarlar arttırıldı

Erdoğan: Basın özgürlüğünden vazgeçmeyeceğiz

43 operasyonda 226 terörist etkisiz hale getirildi

Belhanda Galatasaray'da kalmak istiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AGOP SEMİZYAN10 Ocak 2021 21:33

    bunlar reklam kokan hareketler .bu belediyede kaç kişi çalışıyordur.10-20 kişidir.erkekse istanbul izmir ankara belediyesinde bunu yapsalar idiler ya.

  • Yusuf10 Ocak 2021 21:58

    Büyük şehirlerde 8.000 TL yapmalılar. İzmir, İstanbul ve Ankara'da tüm belediye hizmetlerine %50 indirim yapılmalı, büyük şehirlerde otobüsler tüm asgari ücretli ve öğrencilere bedava olmalı, binbir zorlukla ev alanlardan belediyeler hiçbir ücret almamalı. Bunları yapsınlar samimiyetine inanalım.

  • ....10 Ocak 2021 20:47

    Bence 10.000 yapmalıydı. Az

  • MUSTAFA10 Ocak 2021 20:37

    KAÇ ÇALIŞANI VARMIŞDA REKLAM YAPIYOR.5-10 ONLARDA AKRABADIR KENDİN PİŞİR KENDİN YELİK Bİ YER  NUFUSU NEKİ

  • Tarık Tufan 10 Ocak 2021 18:56

    Görmüyor musunuz enflasyonu hayat Pahalılığını. İnsanlarda alım gücü kalmamış. Minimum maaş 1000 Dolar olmalı yani 7400 TL.

  • AhmetK10 Ocak 2021 18:33

    Bunun akabınden,kısa calısma odenegıne basvurmak yada kredı kullanma vs cıkmazsa,ve gercekten de hızmetlerde aksama yoksa helal olsun derım.ama boyle bır bolkepce beledıye butcesı cook zor...umarım reklam degıldır

  • Bir yorum10 Ocak 2021 17:39

    Kısa çalışma ödeneği isterse malına haciz koymak lazım!   Öyle yörük sırtından  kurban kesmek neymiş görsün!  Bir de o 24 kişinin maaşı zaten yöre halkından çıkacak sen  cebinden vermiyorsun!  İlave kaynak ta yoksa yakında görürüz kaç arşın ederin olacak.

  • Ahmaksavar10 Ocak 2021 21:21

    Yahu senin gibiler olduğu sürece sırtına binen çooook olur. Aziz Nesin’e saygıyla...

  • Vadantas10 Ocak 2021 17:39

    Tebrikler baskan

  • ..10 Ocak 2021 15:22

    helal olsun

  • Fehmi10 Ocak 2021 15:05

    Sen kurumsun, özel sektör ne yapsın kaç iş verenin o zammı verecek gücü var sgksıyla beraber biraz gerçekçi olun

  • Tekno papaz10 Ocak 2021 20:06

    15 yıldır esnafla iş yapıyorum istisnasız hepsi ağlar bölgesine göre yatlar, katlar yeni dükkanlar aklınıza ne gelirse hepsi vardır. Mallarını zenginliklerini katlarlar ama hep ağlarlar ve vergi levhasında bir tanesi dürüst değildir. Hep vergi kaçırırlar öyle ya da böyle bir şekilde vergi ödemezler. Bu da çalışanın üstüne biner. En basiti bile Taksici bile ne kadar muaf, avukat, sanatçı, doktor bunların kazancının haddi hesabı yok ama vergi yok denecek kadar azdır. Hükümetin banka hesabı mal varlığı hareketleri olarak veya yapılan işin gerçek fiyatları ile vergi alabilmesi lazım o zaman bu ülke adil vergi sistemi gelmiş olur. Yoksa ezilen hep çalışan halk olacak 

  • Derler adama10 Ocak 2021 17:25

    Hayatımda hem zırlayıp hemde 50 senedir aynı işi yapıp yağlı ballı yaşayan özel sektör başka hiç br yerde yoktur,zarar edeiyorsan kapat sende gir çalış elinimi tutan var,geç bunları biraz işler kötü oldumu vah vah ah ah nerde 30 senedir kazandıkları. Madem hep zarar niye devam ediyorsun?

  • Serdar10 Ocak 2021 14:37

    Tıroller nerdesinız uyuyormusuz tam sizlik bir haber

  • Merci10 Ocak 2021 14:02

    Lol chp doğru olanı yapıyor helal olsun

  • eyup10 Ocak 2021 13:47

    dogru is yapanın  basına corap orerler  :D  :D  :D