E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsgari ücret için görüşmeler başlıyor---

Asgari ücret için görüşmeler başlıyor

Asgari ücret için görüşmeler başlıyor
05 Aralık 2018 - 09:15 borsagundem.com

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yarın yapacak

Yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak  üzere 15 kişiden oluşan Asgari ÜcretTespit Komisyonda, bu yıl ilk kez asgari  ücretle geçinen bir işçi de yer alacak. Bu kişi, Yalova Üniversitesinde  güvenlik görevlisi olarak çalışan Güvenlik-İş Sendikası üyesi kadın bir işçi  olacak.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç yaptığı açıklamada "İşverenlerimizin maliyeti,  ekim ayından itibaren asgari ücret desteğinin kalkmasıyla yüzde 5 arttı. 2019  yılı için bu desteğin artırılarak uygulanmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte  toplu iş sözleşmesi uygulanan iş yerleri için SGK işveren teşviklerinin  artırılarak sürdürülmesini istiyoruz" dedi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da konuya dair "Yeni asgari ücrette, bu yıl gerçekleşen enflasyon oranı dikkate alınmalı. Bunun yanına ülkenin büyümesi ve gelişmesi de göz önünde bulundurularak refah payı da eklenmeli" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asgari Adam05 Aralık 2018 12:22

    Asgari ücret haberine elinde bi topar para olan herif koymayın kalpten gideriz yav şurada öğle yemeği bi simit yedirmediniz