E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriASELSAN, Polonyalı iki şirketle anlaştı---

ASELSAN, Polonyalı iki şirketle anlaştı

ASELSAN, Polonyalı iki şirketle anlaştı
03 Eylül 2014 - 22:41 borsagundem.com

ASELSAN, Polonya'da düzenlenen MSPO'da iki savunma şirketiyle anlaşmaya imza attı.

Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasında yer alan ASELSAN, Polonya'da düzenlenen savunma sanayi ve güvenlik fuarı MSPO'da yoğun ilgi gördü. 
Fuarda ASELSAN ile 2 firma arasında anlaşma yapılırken, ilk olarak Polonyalı silah üreticisi "ZM Tarnow" ile bir mutabakat muhtırası imzalandı. 
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat ve ZM Tarnow Yönetim Kurulu Başkanı Krzysztof Jagiello tarafından imzalanan anlaşmaya, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ve PCO/Polonya firması Yönetim Kurulu Başkanı Ryszard Kardasz şahitlik etti. 

ZM Tarnow Tüfeğine ASELSAN Termal Dürbünü 
Hem NATO hem de Rus standartlarında üretim yapan ZM Tarnow ile ASELSAN'ın stabilizasyon, servomotor, elektro-optik, hedef takip, atış kontrol kabiliyetlerinin tamamlayıcı olduğu noktalarda üretim, geliştirme ve pazarlama imkanlarının araştırılmasına yönelik işbirliği yapılması planlanıyor. 
Anlaşmanın bir göstergesi olarak ZM Tarnow üretimi 12,7 milimetre "anti materyal" keskin nişancı silahı, ASELSAN'ın Pithon Termal Silah Dürbünü entegre edilmiş olarak fuarda sergilendi. 

WCBKT ile işbirliği 
Şirket, ayrıca, Polonya'da askeri tasarım ve teknoloji merkezi olarak hizmet veren "WCBKT" firması ile de işbirliği yapmaya karar verdi. Kara aracı simülatörleri ve kriptoloji konusunda işbirliği görüşmelerinin ardından ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Canpolat ve WCBKT Yönetim Kurulu Başkanı Artur Kolosowski arasında bir mutabakat muhtırası imzalandı. 
Bu kapsamda, şirketler Türkiye, Polonya ve üçüncü ülke pazarlarında yeni iş alanları geliştirme imkanlarını değerlendirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)