E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriASELSAN denizde bir ilke imza atıyor---

ASELSAN denizde bir ilke imza atıyor

ASELSAN denizde bir ilke imza atıyor
28 Eylül 2019 - 15:50 borsagundem.com

ASELSAN tarafından yürütülen Deniz Kuvvetleri Komutanlığının elektronik harp alanındaki en büyük projesi olan Deniz Elektronik Harp Süiti Tedariki Projesi'nin fabrika kabul testlerinin ilki başarıyla gerçekleştirildi

ASELSAN tarafından geliştirilen ve mevcut özellikleriyle benzeri olmayan Deniz Elektronik Harp Süiti'nin fabrika kabul testlerinden ilki başarıyla tamamladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG Anadolu Projesi ile anavatandan uzak coğrafyalarda, insani yardım harekatından muharip olmayanların tahliyesine, arzu edilen bir bölgede kara harekatı icra edilebilmesinden başka ülkelerin üslerine bağımlı olmadan hava harekatı yapabilme imkanına kadar uzanan geniş bir yelpazede önemli yetenekler kazanacak.

Türk savunma sanayisinin lider teknoloji şirketi ASELSAN, geliştirdiği, ürettiği, tedarik ettiği cihaz ve sistemlerle projede tasarım, entegrasyon, test ve lojistik destek faaliyetleri üstleniyor.

ASELSAN'ın projedeki görevleri arasında Deniz Elektronik Harp Süiti'nin geliştirilmesi bulunuyor.

Deniz Elektronik Harp Süiti Tedariki Projesi'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ilk çalışmaları 2007'de başladı ve sözleşmesi 2015'te imzalandı.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının elektronik harp alanındaki en büyük projesi olan Deniz Elektronik Harp Süiti Tedariki Projesi'nin fabrika kabul testlerinin ilki, süitin ana yapı taşı olan Merkezi Yönetim Sistemi için ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Testler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sedef Tersanesi temsilcilerinin katılımı ile başarıyla tamamlandı.

Deniz Elektronik Harp Süiti; Merkezi Yönetim Sistemi, Elektronik Destek Sistemi, Elektronik Taarruz Sistemi, Dekoy Atım Sistemi ve Lazer İkaz Sistemi’nden oluşuyor. Elektronik Harp Süiti, mevcut özellikleriyle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Merkezi Yönetim Sistemi; Elektronik Destek Sistemi, Lazer İkaz Sistemi, Kızıl Ötesi Arama ve Takip, radarlar, savaş yönetim sistemi ve diğer gemiler üzerinden aldığı tehdit verilerini füzyon algoritmalarını da kullanarak işleyip Dekoy Atım ve Elektronik Taarruz sistemleri ile tehditlere karşı oluşturulabilecek en etkin fonksiyonel imha yöntemine karar veriyor ve bunları uyguluyor.

TCG Anadolu gemisi üzerinde 2020 yılı içerisinde icra edilecek deniz kabul testleri ile Deniz Elektronik Harp Süiti'nin teslimatı tamamlanacak.

Deniz Elektronik Harp Süiti ile geminin başta güdümlü mermiler olmak üzere birçok tehdide karşı fonksiyonel olarak korunması hedefleniyor.

Tamamlandığında Türk Deniz Kuvvetleri'nin envanterindeki ilk Deniz Elektronik Harp Süiti olacak sistem, donanmanın elektronik harp alanındaki yapı taşı olacak ve farklı birçok platformda kullanılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 57,95
En Yüksek: 59,60
En Düşük: 57,80
Değişim -1,28 %
FK: 18,12
PD / DD: 1,51
İşlem Hacmi 2.422.344.445
Toplam Adet: 41.094.061
Ağırlıklı Ort.: 58,91
ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seo29 Eylül 2019 08:41

    İnşaat yapın. Neden yüksek teknoljiyle uğraşıyorsunuz. Milyon dolarları veriyorsunuz. Deprem oldu cumhuriyet kurulalı gece kondular siyasi kavgalar yüzünden dönüşmedi. Altında kalacak molozların millet siz hala yok yüksek teknoloji. Daha çadır gecekondu sorunu çözmemişken yüksek teknolpji. Ha sahi dğne kadar makarna yiye uzaylılar parayı inşaata gömdünüz diyenler. Demekki hepsi lazım. Kazıma ne lazım partizanlık

  • Kerim29 Eylül 2019 08:26

    Masallah

  • Aks1429 Eylül 2019 01:22

    Bunlar yuksek teknoji katma degeri yüksek isler. Savunma sanayiinde onbinlerce kişi işe aliniyor. Sadece TÂI de 10.000 kişi çalısiyor.

  • ALİ28 Eylül 2019 23:23

    BU VE BENZERİ GELİŞMELERİ TAHAYYÜL BİLE EDEMEYENLER VE TERÖR DESTEKÇİLERİ ; VARSIN MAKARNACI DESİNLER, TROL DESİNLER...DURMAK YOK YOLA DEVAM...

  • Bize para iş lazım 28 Eylül 2019 21:48

    Ben 3 senedir işsizim kardeşim gemi değil uzay gemisi yapılsa ne fayda bana? Eskiden Alman mavzeri ile yeni düvele kurtuluş savaşı yaptı bu millet.Kıbrıs harekatı yaparken yerli silah mı vardı? Bize bahane lazım değil iş lazım.Maçası yemez kimsenin bu toprağa saldırmaya biz kendi askerimizi bitirmezsek siyasetle fetöyle bize kimse bir şey yapamaz.Ne anlatıyorsunuz?

  • Acınız aklınızı örtmesin29 Eylül 2019 08:36

    İşsiz olan sasece senmisin. Ne alakası var çalılan aselsanka işsizliğin. İşliliğin alakası olabilir. Senin gibi paradoks söylemler her yerde doğrulara karanlık örten algılara neden olmakta. Böyle ne talebin umurlanır faydalı olanıda yıkarsın

  • Fht29 Eylül 2019 00:16

    Tabi suriyede ırakta afganistanda filistinde insanlar işten güçten başını kaldıramıyor..

  • Atilla28 Eylül 2019 23:16

    Değerli arkadaşım, kendi teknolojimizi üretmeyip Alman mavzerine güvendiğimiz için koskoca imparatorluğu kaybettik. Alman mavzeri üretip bize sattığı için orda işsizlik yok. Osmanlı'da yere göğe sığdıralamayan Abdülhamit bir tane fes fabrikası açtığı sanayi kurmadığı için geriye içi boş devlet bıraktı 3 senede koca devlet topraklarını kaybedip ingilize teslim oldu. Devletler siyasi cambazlıkla değil ekonomik güç ve askeri teknolojiyle ayakta durur.

  • XX28 Eylül 2019 23:15

    DOĞRU YÖNLERİ VAR YAZDIKLARININ, LAKİN İŞSİZİM DİYE YAPILANLARA ÇAMUR ATMAK YANLIŞ... ARTIK SAVAŞLAR GÖĞÜS GÖĞÜSE YAPILMIYOR.ELEKTRONİK HARP OLMADAN, BAŞARILI OLMAK MÜMKÜN DEĞİL.BİZE Bİ ŞEY OLMAZ DEMEK YENİLİKLERE KAPALI OLMAK (ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ)GAFLETE KAPILMAK DEMEKTİR.

  • KILIÇ28 Eylül 2019 19:24

     ASELSANIN GELECEGİ DÜNYA DEVLERİ ARASINDA OLACAKTIR YATIRIMCI SABIRLI OLURSA KAZANACAKDIR .ASELSANA YATIRIMA DEVAM EDİYORUM .GÜNLÜK AYLIK DEGİL YILLIK DÜŞÜNÜYORUM.

  • AhmetK28 Eylül 2019 19:23

    Troll diyip sabah aksam her guzel seye olumsuz yorum yaoan, RTE ye kufur eden Biri sormus tankı niye aselsan tai yapmıyor demiş. Super bilgili!! ahmak bir kere uzmanlasma diye birsey var. Bmc tasıt konusunda uzmanlasmıs bir şirket ve hafif zırhlı arac yapıyor, diğerleri sistem ve ucus aracları.ayrıca cok sevdıgınız ve korktugunuz abd de silahları devletmı yoksa ozel şirketler mi yapıyor arastırın. Bir super zeka da evet ak partı oncesi tas devrındeydık sankı demiş evet silah sanayınde tas devrındeydık. Yerli olarak telsiz ve tabanca dısında bir üretımimiz yoktu. Hadi siz de yorumlarınızı yaptınuz, ekran goruntulerını alın belediyede iş yada yalandan burs beklentısıne girin. Kendını akıllı sanan cahil surusu

  • Kenan28 Eylül 2019 21:44

    Vay valla korkulur sizden demek ekran görüntüsü alıp,belediyede işe girmek Ya da burs almak mümkünmüş eskiden beri.Kardeşim biz eşek gibi vatan millet Sakarya derken millet yandaş olup bizim vergileri eritiyormuş demek ki.Haram zıkkım olsun bunu kim yaptıysa geçmişte ve yapmaya devam ediyorsa,her türlü bela üstüne olsun.Yalandan Cuma namazı kaldığı o cami üstüne çöksün.

  • Kelo28 Eylül 2019 19:17

    Aha ASELSAN hissesi pazartesi batar desene

  • Kerim29 Eylül 2019 08:31

    Aselsanimiz satlik degildir devamli her fiyattan alinir

  • Kerim Kantar28 Eylül 2019 16:58

    chp iktidarda olsa bu silahların bir tanesini dahi yapamaz idik.bir tane projelerini duydunuzmu ancak fitne fesat kargasa kaos.

  • Harun 28 Eylül 2019 21:45

    CHP iktidarda olsa 17 sene önceki gibi buzdolabımız olmazdı :)

  • Emre 28 Eylül 2019 19:13

    Katarlı uçak hediye ediyor. Bizimkiler askeri fabrikayı katara hediye ediyor. Sana hediye var mı maho

  • Uğur 28 Eylül 2019 18:55

    Aha trol gelmiş.

  • Eminim28 Eylül 2019 18:01

    Kantarın topuzu kaçmış Ne güzel yapmışlar gemiyi yapmak zorundalar zaten az bile bu verhasıl kelam siyaseti ne katıyorsun işin içine tabi siyasetten para kazanmıyorsan Aslında sormamız gereken soru şu aselsan havelsan roketsan TAI gibi kuruluşlarımız varken Altay tankını neden BMC yapıyor bu arada umrumda degil siyaset ve siyasetçi benim ödediğim vergiler nerde nereye gidiyor apartman aidatının hesabını yöneticiye nasıl soruyorsa canım insanoğlu vergisinide sorabilmeli

  • Eyy yumurtaya can veren allahım28 Eylül 2019 17:35

    Heee akp öncesi taş devrini yaşıyorduk zaten allahın makarnacısı seni

  • mahir28 Eylül 2019 16:32

    iyi haber geldiyse düşer

  • vatansever28 Eylül 2019 16:02

    Allah Turk,u korusun.amiin.

  • kadir ekici28 Eylül 2019 23:36

    ALLAH ;mazlumları,masumları korusun. zulmeden  zalimleri kahreylesin.AMİN