E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAselsan değerlendirme ve analizi---

Aselsan değerlendirme ve analizi

Aselsan değerlendirme ve analizi
03 Eylül 2018 - 11:26 borsagundem.com

Alan Yatırım Aselsan için analizde bulundu

Şirket, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme, bilgi teknolojileri, siber güvenlik, uydu sistemleri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürünlerin üretimini yapmaktadır.

Şirketin genel müdürlüğü ve 4 adet üretim tesisinin tamamı Ankara’da bulunmaktadır. 4 adet üretim tesisinin kullanım alanı toplamda 771.000 metrekare şeklindedir. Şirket paylarının %74.20’si Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ait olmakla beraber, geri kalan %25.7’lik pay halka açıktır. Şirketin ödenmiş sermayesi 1 milyar 140 milyon TL ve fiili dolaşımdaki pay tutarı 292,7 milyon TL şeklindedir. Şirketin yurtiçi ve yurtdışında çeşitli ülkelerde olmak üzere 12 adet bağlı ortaklığı bulunmaktadır.

Aselsan Savunma alanında faaliyet gösteren küresel firmalar arasında büyüklük açısından 57’nci sırada yer almaktadır.

Şirketin 2018 yılında aldığı sözleşmelerin tutarı 2.1 milyar $ şeklindedir. Mevcut durumdaki bakiye siparişleri 8.1 milyar $ seviyesindedir. Bakiye siparişlerin %58’lik önemli bir kısmını Savunma Sanayii Bakanlığı oluşturmaktadır.

Aselsan için 2 ayrı değerleme yöntemi uygulanmıştır. Bunlar indirgenmiş nakit akımları yöntemi ve benzer rakip şirket rasyo karşılaştırma yöntemidir. Mevcut benzer rakip şirketler Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya, Almanya, Hindistan gibi çeşitli ülkelerin savunma sanayi ve teknoloji şirketleri olup, Aselsan'ı benzer rakip rasyo karşılaştırma yönteminde bu ülkelerdeki çeşitli şirketleri baz aldık.

Alan Yatırım'ın hedef fiyatı raporunun tamamını okumak için tıklayın...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumcu04 Eylül 2018 08:27

    Bu fiyatlar çok ucuz bence....ama neden hala gerçek değerini bulmuyor anlamıyorum....47 binden geri dönen hisse 1yıldır 26 larda...hala anlamıyorum....