E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşan: Kimse Merkez Bankası adına konuşmamalı---

Aşan: Kimse Merkez Bankası adına konuşmamalı

Aşan: Kimse Merkez Bankası adına konuşmamalı
23 Mart 2021 - 10:28 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, piyasaların Merkez Bankası başkanının duruşuna uygun bir şekilde süreci takip etmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, piyasaların Merkez Bankası başkanının duruşuna uygun bir şekilde süreci takip etmesi gerektiğini söyleyerek, "Cuma günü sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. Çarşamba günü yapacağı konuşmaya da dikkat çekti. Ekonomi alanındaki reform ve düzenlemelerle ilgili güçlü mesajları olacağını söyledi" dedi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Aşan, dolar kurunun eski seviyelerine dönüp dönmeyeceğine yönelik bir soru üzerine ise de şunları söyledi:

"Bunu söylemek çok zor. Bunu söylesem kahin olurum. Ayrıca bu süreç içerisinde de tasarruf sahiplerine de bir mesaj vermiş olurum.

Geçtiğimiz perşembe veya cuma gününe dönüp bakalım. Cuma günün Türkiye ekonomisindeki parametreler nelerdi, politika yapıcıların tavırları nelerdi buna bakılmalı. Öte yandan reform paketi gündemdeydi. Mali disiplin vurgusu sürekli yapılıyordu. Şubat ayı bütçe verilerimiz gelmişti. Bu parametreler içerisindeki tek bir değişiklik Merkez Bankası'ndaki değişiklik oldu. Bu önemsiz ve bir kenara konulsun demiyorum tabi ki. Bu temel parametrelerde değişiklik olmadığı sürece kurun seviyesinin o dönemde ne ise o seviyelere geri dönmesini engelleyecek hiçbir şey görmüyorum. Bu bir kehanet veya içeriden alınmış bir bilgi değil. Sadece parametrelere bakarak söylüyorum."

Borsa İstanbul'da işlemler 2. kez kesildi

 

Dolarda belirsizlik hareketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :