E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşağı yönlü riskler arttı---

Aşağı yönlü riskler arttı

Aşağı yönlü riskler arttı
18 Mart 2020 - 09:45 borsagundem.com

Vakıfbank tarafından hazırlanan günlük bültende küresel ve yurt içi piyasaların virüs salgınına tepkileri inceleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün acil toplanarak 100 baz puan faiz indirimine gitti ve politika faizini %10.75'ten %9.75 seviyesine çekti. Açıklamada, yıl sonu enflasyon tahmini üzerindeki aşağı yönlü risklerin arttığı, bankalara imkânlar çerçevesinde ihtiyaç duydukları likiditenin sağlanacağı belirtildi.

Piyasaya 91 güne kadar repo ihaleleriyle likidite sağlanacağı ifade edildi. Kredi koşulunu sağlayan bankalar için yabancı paralara yönelik zorunlu karşılıkların 500 baz puan azaltıldığı açıklandı. Reeskontta 90 güne kadar vade uzatımı getirilirken, miktar ihalesi yöntemiyle 1 yıl vadeli döviz karşılığı swap ihaleleri olacağı belirtildi. 7.6 milyar dolar karşılığı kadar reeskont kredisi geri ödemesinin ertelenebileceği ifade edildi. Reeskont kredilerinin taahhüt kapatma süresi ise 24 aydan 36 aya çıkarıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanıdı. Buna göre, gecikmeye giren krediler, takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek.

Bugün yurtiçinde veri açıklaması bulunmazken, yurtdışında ABD'de Şubat ayı konut verileri ve Euro Bölgesi'nde Şubat ayı enflasyon verisi açıklanacak. Koronavirüs (kovid-19) kaynaklı küresel riskler ise yakından takip edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KERTENKELE18 Mart 2020 12:18

    yok canım bizim borsaya bir şey olmaz yalnız ekim ayına kadar rahat 30 000-40 000 olur dolar 8,50TL euro ise 10 00 TL olması olası.bunların engellenmesi içinde MB faiz artırımı yapacaktır.