E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşağı yönlü risk unsurları gündemdeki yerini koruyor---

Aşağı yönlü risk unsurları gündemdeki yerini koruyor

Aşağı yönlü risk unsurları gündemdeki yerini koruyor
27 Ocak 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Vaka sayılarındaki artış ve sıkılaşan tedbirler aşağı yönlü önemli risk unsurları olarak gündemdeki yerini koruyor. ABD Başkanı Biden, Amerikan üretimi ve Amerikan ürünlerinin kullanılmasını önceleyen kararnameyi imzalarken, ABD – Çin ilişkilerinin yeni dönemdeki seyri takip edilecek konu başlıkları arasında yer almaktadır. Bugün sona erecek olan Fed toplantısı ve toplantının ardından Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları önemli olacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelerle son dönemde baskı altında kalan küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm izlenirken, Avrupa borsalarında alımlar etkili oldu. Gün içerisinde satıcılı bir seyrin yaşandığı BIST-100 Endeksi günün ilerleyen bölümünde kayıplarını belirli ölçüde geri aldı ve günü %0,27’lik düşüşle 1.536,11 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü sınırlı kayıplarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah karışık bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında da karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,34 – 7,35 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,36’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne düşüşle başlayarak uzun süredir takip ettiğimiz yükselen trendin altına sarkan endekste gün içinde hacimsiz gelen alımlarla yeniden bu trendin üzerine çıkıldı. Devamında günün son bölümünde gelen satışlarla dün 1.540’ta bulunan bu trendin hemen altında 1.536’dan kapanış gerçekleşti. Dün de bahsettiğimiz gibi bu trendin altında izlediğimiz ilk önemli destek, son haftalardaki düzeltmelerde görülen dip seviye olan 1.508 seviyesi. Trendin altında kapanışların devamı negatif görünümü destekleyecekken, 1.508 seviyesinin de altına sarkılması satışları sertleştirebilir. Endekste yukarı yönlü hareketlere ise daha önce görülen zirvelerin bulunduğu 1.568 ve 1.582 seviyeleri geçilemediği sürece temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Volatil ve yönsüz fiyatlamalar dikkat çekti

Bankacılık endeksinde alıcılı seyir kayıpları toparladı

Günün önemli şirket haberleri 27/01/2021

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)