E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAşağı yönlü hareketlerde 84.650 güçlü destek---

Aşağı yönlü hareketlerde 84.650 güçlü destek

Aşağı yönlü hareketlerde 84.650 güçlü destek
14 Mayıs 2019 - 09:09 borsagundem.com

Aşağı yönlü hareketlerde ise dün görülen en düşük seviye olan 85.450 civarı ve devamında geçtiğimiz yıl ağustos ayında görülen 84.650 civarı güçlü destekler olarak karşımıza çıkmaktadır.

"Endeks kritik desteklerini test ediyor

Piyasa Gündemi: ABD'nin gümrük tarifelerini artırmasının ardından dün Çin tarafından misillemenin gelmesi risk iştahını baskılarken riskli varlıklardaki değer kayıpları devam etti. Risk iştahının zayıflamasının yanında yurt içinde artan belirsizlik ve riskler Türkiye'nin CDS'lerinde yükselişlere ve TL varlıklarda satış baskısının artmasına neden oluyor. S-400 konusundaki haber akışları yakından izlenirken bugün yurt içinde açıklanacak mart ayı sanayi üretim verisi önemli olacak.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 10:00 Türkiye - Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

o 12:00 Euro Bölgesi - Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Çin'in gümrük tarifeleri konusunda ABD'ye karşı misillemeye gitmesi ticaret savaşlarına dair endişeleri artırırken yurt dışı hisse piyasalarında satışların hız kazandığı görüldü. Zayıf görünüme bağlı olarak BIST-100 Endeksi günü %2,54'lük bir kayıpla kapattı. ABD borsaları dün günü %2'leri aşan düşüşlerle tamamlarken bu sabah ABD vadelilerinde toparlanma çabasının etkili olduğu görülüyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,07 - 6,08 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 6,09'lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. Açılışın ardından açıklanacak sanayi üretimi endeksin seyri üzerinde etkili olabilir.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz hafta kırılan 90.500 desteğinin ardından dün gelen satışlarla birlikte sene başında görülen dip seviye olan 87.500'ün de altına sarkılmış oldu. Günün ikinci bölümünde bir miktar tepki çabası görülse de bunun şu aşamada güçlenebildiğini söylemek zor. Tepkilerin güçlenebilmesi için ilk aşamada 87.500 üzerinde hacimli saatlik kapanışlara ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Devamında ise saatlik grafiklerde oluşan son düşüş trendi ise bugün 88.500 civarında bulunuyor. Aşağı yönlü hareketlerde ise dün görülen en düşük seviye olan 85.450 civarı ve devamında geçtiğimiz yıl ağustos ayında görülen 84.650 civarı güçlü destekler olarak karşımıza çıkmaktadır."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gs magduru14 Mayıs 2019 10:00

    Donumuz kaldı almadıkları daha serbest düşse ne olur yazık koskoca bankalar 5 te 1 fiyatına işlem görüyor hala satış yiyor aklım almıyor ....KESİNLİKLE ALIM SATIM TUTUM TAVSİYESİ OLMAZ