E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşağı yönlü enflasyon risklerine odaklandık---

Aşağı yönlü enflasyon risklerine odaklandık

Aşağı yönlü enflasyon risklerine odaklandık
17 Kasım 2014 - 07:19 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, enflasyonun aşağı yönlü seyir izleyebileceğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney ve baş ekonomisti Andy Haldane, merkez bankasının gevşek para politikasını sürdürmedeki nedenlerini vurgularken, enflasyon üzerindeki aşağı yönlü risklere odaklandıklarına işaret ettiler.

Carney Avustralyalı bir gazeteye verdiği röportajda, “Özellikle Avrupa gibi ticaret ortaklarımızdan büyük deflasyon baskıları alıyoruz ve emtia fiyatları oldukça sert bir şekilde geriledi” diye konuştu. Haldane ise tüketici fiyatları büyümesinin BOE hedefinin altında olması ile birlikte gelişmeleri güvencin gibi izlediğini belirtti.

Söz konusu yorumlar BOE’nın, zayıf küresel büyüme ve Avrupa’daki durağanlık dolayısıyla İngiltere büyümesi ve enflasyon için beklentilerini düşürmesinin ardından geldi. Merkez bankasının Para Politikası Komitesi bu ay aldığı karar ile gösterge faiz oranını yüzde 0.5 ile rekor düşük seviyede tutma kararı almıştı. Carney verdiği röportajda diğer sorunlarla beraber işgücü piyasasındaki durgunluk ile borçlanma maliyetlerinin düşük tutulmasının doğrulandığını söyledi.

İngiltere’de enflasyon Eylül ayında yüzde 1.2’ye yavaşladı ve enflasyon merkez bankasının yüzde 2’lik hedefinin 9 aydır altında seyrediyor.

Haldane, “Şu ana kadar İngiltere’de enflasyon beklentileri desteklendi ve merkezi bir bakış açışıyla banka enflasyonun 2-3 yıl içinde hedefe ulaşmasını bekliyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)