E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıArz yönlü iyileşmeden yardım beklemeyeceğiz! Faiz oranlarını yükselteceğiz---

Arz yönlü iyileşmeden yardım beklemeyeceğiz! Faiz oranlarını yükselteceğiz

Arz yönlü iyileşmeden yardım beklemeyeceğiz! Faiz oranlarını yükselteceğiz
22 Nisan 2022 - 08:36 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


FED Başkanı Powell, Uluslararası Para Fonu toplantılarında küresel ekonomiyle ilgili bir tartışmada, Fed'in %2 hedefinin kabaca üç katı enflasyonla, "biraz daha hızlı hareket etmenin uygun olduğunu, 3-4 Mayıs'ta bu yıl bir dizi faiz artırımını onaylamak için toplandıklarında yarım puanlık bir faiz artırımının "masada olacağını ifade etti. Aslında Powell’ın kırılma cümlesi “Amacımız, talep ve arzı senkronize bir şekilde geri almak için araçlarımızı kullanmak… ve bunu bir durgunluk anlamına gelen bir yavaşlama olmadan yapmak "Çok zorlu olacak."dı. Çünkü Powell, bir durgunluktan kaçınmanın kolay olmayacağını ima ediyordu ve Bu yeni bir şeydi.

Powell, Fed'in artık herhangi bir yardım beklemediğini, ancak mal ve hizmetlere olan talebi azaltmak için daha sıkı para politikasına güveneceğini ve işletmelerin "sürdürülemez derecede sıcak" bir iş piyasasında işçi talebini azaltmasını sağlayacağını söyledi. Arz yönlü iyileşmeden yardım beklemeyeceğiz.Arz yönlü iyileşmeden yardım beklemeyeceğiz.

Ve beklenti kombinasyonları da beraberinde geldi. Piyasalar şu anda Fed'in yılsonuna kadar faizi %2,75 ile %3 arasında bir aralığa yükseltmesini bekliyorlar, bu hız önümüzdeki üç toplantıda yarım puanlık artışları ( 50+50+50) ve yıl içinde çeyrek puanlık artışları içeriyor. Bu, Fed'in hedef oranını "nötr" seviyenin ötesine taşıyacak ve ekonomik aktiviteyi kısıtlamaya başlayacak ve ABD para politikasının daha hızlı dönüşlerinden birine işaret edecek bir bölgeye götürecektir. Ek olarak, Fed'in işletmeler ve haneler için kredi koşullarını daha da sıkılaştıracak bir adımda varlık varlıklarını
azaltmaya başlaması bekleniyor.

Nomura ise , Fed'in Haziran ve Temmuz aylarında faizi 75'er baz puan artıracağını öngördü. Kurum bu kararların Mayıs ayındaki 50 baz puanlık artış sonrası alınacağını tahmin etti yani (50+75+75)

Fed politikasına ilişkin beklentilere en duyarlı vade olan 2 yıllık Hazine bonosunun faiz oranı Aralık 2018'den bu yana ilk kez %2,7'nin üzerine çıktı. Hem kısa hem de uzun vadeli tahvillerin artan getirileri çeşitli piyasalarda maliyetleri artırıyor.

Fed Bej Kitap: Enflasyonist baskılar güçlü kalmaya devam ediyor

 

Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımına gitme ihtimali masada

 

Fed enflasyonu yüksek faiz artışıyla frenleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)22 Nisan 2022 08:53

    Adamlar yükseltecek çok bellie diyor. ve herkes ona göre program yapsın istiyor. Avrupa dahil. ben bunu bunu öngörüyorum ancakkkkkkkkkk xxx yyy zzz olursa o zaman düşüncelerlim şainleşecek yadaaaaaaaa güvercin olacak. benim matematiğim, ekonomıye başımım bu... Sizlerde öngürünüzü o na göre yapın ey dunyaya yon veren  milyar usd ler ile gunyada hakım abd firmaları ve bizlerle çalışan ithalatçı ve ihracaçtı avrupa ülkeleri diyor... Adamlar dünyaya hakım ve çıkış için herşeyi kullanıyoruz. Türkiye ise dünya umrunda olmadan abuk subuk 24 saat sonra kararname çıkartıp kural değiştirerek garip adımlar atıyor. TL sermayeli firmalarımız dunyada çok güçsüzleşti. ev satmaları gibi şirket satmaları ilede ileride zarar görebiliriz. çünkü atıyorumm Türk düşmanı paralı bir arap grubu 10 milyar usd ile gleip firmalarımızı alsa, sorna küçültüp batırtsa bile bile işsizlik ekonomık çökuntu yaşarız. ülkemizin MİLLİ GÜVENLİK konusudur satın-sat politikaları. TURUVA gibi çökertirler.