E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıArtıda kapanış gerçekleşse de zayıf görünüm devam etti---

Artıda kapanış gerçekleşse de zayıf görünüm devam etti

Artıda kapanış gerçekleşse de zayıf görünüm devam etti
26 Şubat 2021 - 09:19 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Son dönemde küresel toparlanma beklentileri ve emtia fiyatlarındaki artış enflasyon endişelerini gündeme getirirken, uzun vadeli tahvil faizlerinde yükselişlerin hız kazandığı görülüyor.
Özellikle ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde dün yaşanan sert yükseliş küresel piyasalarda satış baskısını artırırken, risksiz varlıklardaki artan getiriler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bu cephedeki gelişmeler piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta

• 16:30 ABD – Kişisel Gelir/Giderler Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan yükselişe bağlı olarak küresel hisse piyasalarında sert satışların etkili olduğu görülüyor. Gün içi volatilitenin önemli ölçüde artış kaydettiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,35’lik yükselişle 1.488,21 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sert düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde satıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında %3’leri bulan kayıplar hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,20 – 7,21 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,47’li seviyelerden işlem görmekte. Endeks kapanışının ardından yurt dışı piyasalarda artan satış baskısı ve devam eden zayıf görünümü dikkate aldığımızda BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün güne boşluk bırakarak sert bir yükselişle başlasa da devamında gün ortasına kadar gelen satışları izledik. Öğleden sonra ise sınırlı diyeceğimiz tepki alımları ile artıda kapanış gerçekleşse de zayıf görünüm devam etti. Endekste kısa vade için ilk güçlü destek noktası, geçtiğimiz ay sonunda görülen düzeltmede test edilen en düşük seviyenin bulunduğu 1.431 seviyesi.
Buranın altında 1.396 – 1.381 izleyeceğimiz en güçlü destek bölgesi olacaktır. Bugün vadeli piyasalarda şubat vadeli işlemlerde vade sonu olması nedeniyle gerek hisse bazlı gerekse endekslerde volatilite artışı yaşanabilir. Kısa vade için endekste 1.508 biraz daha orta vade içi 1.540 aşılamadığı sürece yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu koruyacağız.

Yabancıların gözde hisse senetleri

 

Işık Plastik ve EUYO sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 26/02/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)