E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArtı Yatırım Holding'den stratejik yatırım hamlesi---

Artı Yatırım Holding'den stratejik yatırım hamlesi

Artı Yatırım Holding'den stratejik yatırım hamlesi
22 Ocak 2018 - 19:51 borsagundem.com

Artı Yatırım Holding, stratejik bir satın alma kararı ile bir ilki gerçekleştirerek Türkiye'nin ilaç sektöründe dışa bağımlılığını azaltacak çalışmalara start verecek

Son dönemde yeniden yapılanma sürecine giren Artı Yatırım Holding, yeni bir yatırım hamlesiyle hedeflerini büyüttü. MAS Mümessillik İlaç ve Kimya Sanayi Ticaret'in paylarının tamamını 40 milyon liraya satın alan Artı Yatırım Holding, milli iraç üretimi sektöründe Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Şirket, söz konusu stratejik satın almanın ardından ilaç sektöründe ülkenin dışa bağımlılığının azaltılması için çalışmalara başlayacak.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada söz konusu iştirak edinimi ile, tamamen Türk mucitlerinin beyin gücünün oluşturduğu patentlenmiş buluşların ruhsatlanarak milli ilaç üretiminde kullanılmasının, fikri varlıkların kurumsallaşmasına ve finansal ürüne dönüşmesine katkıda bulunulmasının ve yaratılacak kaynaklar ile milli ilaç üretimini hızlandıracak AR-GE çalışmalarına destek verilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)