E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıArtan kur volatilitesi ile yurt içinde daha sakin seyir bekleniyor ---

Artan kur volatilitesi ile yurt içinde daha sakin seyir bekleniyor

Artan kur volatilitesi ile yurt içinde daha sakin seyir bekleniyor
13 Ağustos 2020 - 09:05 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste yataya yakın bir açılış görmeyi bekliyoruz. Artan kur volatilitesi ile endeks global piyasalara görece daha sakin bir seyir izleyebilir. 1100 ve 1095 destekler, 1120 ve 1130 takip edilecek direnç seviyeleri…

TL Bonolar: Tahvil ihalelerinin ardından faizlerde sınırlı düşüş var, ancak enflasyon görünümüne dair beklentiler ve devam eden kur oynaklığı ile beraber 2-10 yıl vadeli tahvillerin %14 civarında kalması beklenebilir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında yataya yakın bir seyir izlerken, TL dolar karşısında kısmi zayıflama eğiliminde. Dolar kurunda 7,38 tarihi zirve seviyesi kısa vadeli direnç olarak takip edilecektir…

EUR/USD: Paritede 1,1730 ara destek seviyesi aşağı yönde zorlansa da kalıcı kırılım yaşanmadı ve global olarak artan risk iştahı ile yeniden 1,18 seviyesi üzerine gelindi. 1,1910 kısa vadeli zirve olarak direnç konumunda…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 533 seviyesine doğru düşüşüne devam ederken, ABD endekslerinde tarihi zirve seviyelere doğru kısmi kar satışlarının yaşandığını görüyoruz. Düşen dolar endeksine karşın 7,30 üzerinde seyreden kur ile beraber TL varlıklarda dışarıdaki iyimserliğe görece daha dengeli bir seyir yaşanması beklenebilir.

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verisinin ardından bölge borsaları olumlu kapanış gerçekleştirirken, bu sabah ABD vadeli endeks kontratları yatay işlem görüyor. Asya borsaları ise artıda seyir izliyor. BIST 100 Endeksi ise kayıplarını geri alma çabasına devam ediyor. Endeksin yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1100 ve 1095 destek, 1120 ve 1130 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste kısa vadeli görünüm güçlü olduğundan 1095 desteği üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir.

ABD tahvil faizlerinde risk iştahı artışı kaynaklı faiz yükselişi hız keserken, Türkiye’nin CDS risk priminde ılımlı düşüş sürüyor. Eurobond piyasasında 2-3 yıllık kısa vadeli tahviller tercih edilmeli.
TL tahvillerde ise yaşanan geri çekilmenin kısa soluklu kalması muhtemel, fonlama faizinde artış sürüyor. 10 yıllık tahvilde %15 destek konumunda.

Dolar Endeksi yeniden 1,18 üzerine çıkan EUR/USD paritesinin katkısı ile 93 seviyesine doğru geri çekilme eğiliminde. GBP/USD paritesinde 1,30 desteği halen geçerli. İçeride dolar kurunda 7,26 desteği üzerinde 7,38 tarihi zirve olarak direnç konumunda. Euro kurunda ise 8,50 destek seviyesi üzerinde tarihi zirve olan 8,72 direnç olarak izlenecektir.

Stok düşüşü ve artan jeopolitik riskler ile petrol fiyatları yüksek seviyelerini korumakta, Brent petrol 45 dolar varil üzerinde. Altın fiyatlarında toparlanma çabası 1950 seviyesine doğru hız keserken, 1930 dolar ons civarı denge arayışı var. Gram TL bazında ise 450 destek konumunda.

BIST 100 Endeksi’nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. TL tahvil piyasasında da dalgalı seyir devam edebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)