E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArtan jeopolitik riskler emtiaları hareketlendiriyor---

Artan jeopolitik riskler emtiaları hareketlendiriyor

Artan jeopolitik riskler emtiaları hareketlendiriyor
06 Ocak 2020 - 09:05 borsagundem.com

İran-Irak-ABD Üçlüsünde geçtiğimiz haftadan bu yana artan tansiyon güvenli liman enstrümanı olarak görülen ons altını 1580$ seviyesine taşıdı.

6 yılın en yüksek seviyesine ulaşan kıymetli metal bu gelişmeler ile bir süre daha pozitif hareketini sürdürmek isteyebilir.

Petrol fiyatları ise gelişmelerin etkisi ile bu sabah %2 yukarıda seyrediyor. Global endekslerde ise azalan risk iştahının etkisiyle negatif bir hava hâkim ve bu sabah Asya endekslerinde de karışık bir tablo var.

İçeride ise cuma gününü %1.94 aşağıda, 113.684 puanla kapatan endeks kazançlarının büyük bir kısmını bir günde geri verirken, işlem hacminde ise rekor kırıldı. Bu nedenle sınırda yaşananlar endeksi bir süre daha baskı altında bırakabilir. Kurda anlık olarak 5.97 hareketiyle stabil bir seyir olmasına karşın piyasa açılışı sonrası olası harekete karşı temkinli olmak gerekebilir. Endekste ise 113.200 destek alanı altında satışlar kalıcı olursa 110.000 kritik seviyesini gündeme getirebilir. Veri akışından ziyade haber başlıkları bu günlerde daha dikkat önemli olurken her açıklama ve gelişmeye karşı dikkatli hareket etmek gerekebilir.

Manşette Öne Çıkanlar

TÜİK verilerine göre, aralık ayında TÜFE aylık bazda %0,74 yıllık bazda ise %11,84 artış kaydetti. Aynı dönemde ÜFE bir önceki aya göre %0,69 bir önceki yılın aynı ayına göre %7,36 artış gösterdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), cep telefonu için kullanılan kredilerin vadesinin 6 aydan 3 aya indirilmesini öngören yönetmelik taslağı yayımladı.

South China Morning Post gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre göre, bir Çin heyeti, ABD-Çin Faz 1 Ticaret Anlaşması'nı imzalamak için 13 Ocak tarihinde Washington'a gitmeyi planlıyor.

Irak, ABD'yi BM Güvenlik Konseyi'ne şikâyet etti.

Borsa İstanbul'da bugün hafif negatif açılış bekleniyor. 

A1 CAPİTAL YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)