E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArslan: 2017 yeni havalimanlarının yılı olacak---

Arslan: 2017 yeni havalimanlarının yılı olacak

Arslan: 2017 yeni havalimanlarının yılı olacak
25 Haziran 2017 - 11:25 borsagundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, dört şehri daha havalandırarak, 2017'yi havalimanları yılı yapacaklarını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "havayolu, halkın yolu" düşüncesiyle havaalanı altyapısına büyük önem verdiklerini belirtti.


Bakan Arslan, güçlü, müreffeh ve söz sahibi bir ülkenin en etkin bileşenlerinden birisinin ulaşım olduğunu, bu alanın birçok sektör için de tetikleyici nitelik taşıdığını söyledi.

"Özellikle havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye oldu" diyen Bakan Arslan, "Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son on yılda yüzde 5,6 büyürken, Türkiye'de bu oran yüzde 14'ü buldu" diye konuştu.

Son 14 yılda 26 olan aktif havaalanı sayısının iki katını da aşarak 55’e çıktığını anımsatan Bakan Arslan, mevcut havalimanlarının ise yenilendiğini kaydetti.

Bakan Arslan, yapılan çalışmalar neticesinde "havayolunun halkın yolu" haline getirildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin hiçbir şehrinde, hiçbir vatandaşımızın havayoluna ulaşamama gibi bir sıkıntısı olmasını istemiyoruz. Bu nedenle de tüm şehirlerimizi karayolları ve demiryollarının yanı sıra havayoluyla da birleştirmek için çalışıyoruz. Aktif havalimanı sayısını iki katın üstünde artırdık diye durmuyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Havalimanı bulunmayan diğer şehirlerimize de havalimanı yapılmasına yönelik çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda etüt ve proje çalışmaları tamamlanan 3 havalimanının yapımı ihalesine bu yıl içinde çıkılacak."

"3 havalimanı 2021'de hazır olacak"

BakanArslan, Karaman ve Yozgat havalimanlarının yapımı ihalesine temmuz-eylül aylarında çıkmayı planladıklarını, bölgesel nitelik taşıyacak Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın ihale sürecini de kasım-aralık aylarında başlatmayı planladıklarını bildirdi.

Bu havalimanlarına ilişkin ihale çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bakan Arslan, "İnanıyorum ki inşa edeceğimiz 3 havalimanıyla bu dört şehrimizi daha havalandırarak, 2017'yi havalimanları yılı yapacağız" ifadesini kullandı.

Bakan Arslan, söz konusu 3 havalimanının yaklaşık 800 milyon lira bedelle yapılacağına dikkati çekerek, 2 milyon kapasiteli havalimanlarının üçünün de inşasını 2020 yılında tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur26 Haziran 2017 06:56

    Biri bir araştırsa ya diğer ülkeleri, nüfusa yüz ölçümüne göre kaç hava limanları var! Bunun parasını buluna kadar ölüp dirildik, borç gırtlakta, mahallenin bir akıllısı biz miyiz! Bu mütahitler doymayacak aga...

  • kadir ekici26 Haziran 2017 00:52

    ALLAH ;işidci el nusracı rabiacı islam ve insanlık düşmanlarını yok eylesin.

  • KARTALAĞABEYLİ25 Haziran 2017 23:27

    AKABİNDE UZUN VADEDE OLAŞI SAVAŞ DURUMUNDA SAVAŞ VS VS UÇAKLARININ İNİŞ PİSTLERİ.KISACA STRATEJİK SAVAŞ OYUNLARININ YATIRIMLARI

  • KARTALAĞABEYLİ25 Haziran 2017 23:26

    BU YATIRIMLARIN HEPSİ UZUN VADEDE AYI TUZAĞI....SEKTÖR BAZLI AKABİNDE VATANDAŞIN DAR BOĞAZ EKEONOMİSİNDE YOK OLUŞU

  • KARTALAĞABEYLİ25 Haziran 2017 23:25

    ÇÜNKİ?PARAYI VEREN AYNI ZAMANDA POJENİN DE SAHİBİ...KARŞILIĞI UZUN VADEDE EKONOMİK KERIZ VE SEKTÖR BAZLI EKONOMİDE İÇİNDE ÇIKILMAZ KÖR DÜĞÜM......

  • BOĞA TUZAĞI25 Haziran 2017 23:25

    PARDON

  • komando25 Haziran 2017 13:50

    ALLAH AKPARTİYİ EKSİK ETMESİN ŞİTDET SEVERLER ADALETTEN BAHSEDEN KİŞİ

  • Bülent Tunc25 Haziran 2017 13:28

    Hani Batiantalya havalimanina ne oldu. Yillardan beri verilen sözler hani? Saygilar

  • Adalet25 Haziran 2017 12:17

    Akp siz nice. Bayramlar ve yıllar olsun inşallah.

  • ahmet engin 25 Haziran 2017 12:00

    Sayın bakanım gayretlerinizi Allah CC arttırsın inş. Bu işe Alamanlar çok üzülecek çoooookkk...