E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArsalara ilgi artıyor---

Arsalara ilgi artıyor

Arsalara ilgi artıyor
11 Ocak 2022 - 08:36 borsagundem.com

Konut fiyatlarındaki artışın ardından İstanbul'da ev alamayanlar çevre illerdeki arsalara yönelirken, pandemi nedeniyle artan fiyatlar ilgiyi azaltmadı.

Son dönemde satılık konutlarda fiyatlar, ortalama yüzde 50 arttı. Bu oran İstanbul’da bazı bölgelerde yüzde 100’e kadar çıktı.

Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, İstanbul’da ev alamayanların çevre illerdeki arsalara yöneldiği bilgisini verdi. Son bir yılda büyük fiyat artışların yaşandığını belirten Altınay, “Konut fiyatları Türkiye genelinde yüzde 50 oranında arttı. Bu oran İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerin gözde ilçelerinde yüzde 100’e kadar çıktı. İnşaat maliyetlerinin yükselmesi bunun en büyük sonucu. O nedenle de birçok insan birikimleriyle konut alamaz duruma geldi” dedi.

En çok rağbet gören yerler hakkında da bilgi veren Altınay, “Bütçe dostu olması nedeniyle İstanbul Esenyurt, Tekirdağ Çerkezköy ve Çorlu civarları büyük rağbet görüyor. Onun dışında Silivri’ye, Çatalca’ya yakın mahalleler isteniyor. İnsanlar, buralara küçük de olsa bir ev yapıp hafta sonları zaman geçirebilecekleri yerler olsun istiyorlar. Pandemi öncesine göre 2-3 kat fiyat artmasına rağmen talep görmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Sanal arsa çılgınlığı: Boğaz hattı kapış kapış satılıyor

 

Ev için kredi çekti, elindeki parayı hisseye yatırdı...Milyarderlik kararı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanin amanin11 Ocak 2022 09:52

    İlk evini ve arabasını alacak olan 4 kişilik bir aile, bunlardan vergi ödememeli hatta devlet destekli indirimden yararlanmalıdır. Sonraki alımlarında ise vergiler artan bir şekilde olmalıdır. 4 kişilik bir ailedeki 2. ve 3. maddi duran varlık veya araç yatırımları daha maliyetli olmalıdır.