E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArjantin’den şok faiz artışı: 950 baz puan birden arttırdı!---

Arjantin’den şok faiz artışı: 950 baz puan birden arttırdı!

Arjantin’den şok faiz artışı: 950 baz puan birden arttırdı!
12 Ağustos 2022 - 08:35 borsagundem.com

Arjantin Merkez Bankası (BCRA) enflasyonun yüzde 70'in üzerinde açıklanmasının hemen öncesinde faiz oranında 950 baz puan birden artışa gitti.

Arjantin Merkez Bankası (BCRA), faizi 950 baz puan birden artırdı. BCRA'dan yapılan açıklamaya göre, bu yılın 8'inci artışıyla Leliq faiz oranı yüzde 60,00'tan yüzde 69,50'ye çıkarıldı.

Faiz kararının açıklanmasından yaklaşık bir saat sonra enflasyonun yıllık yüzde 71,00'e çıktığı açıklandı. Analistler Arjantin'de enflasyonun bu yıl yüzde 80'i aşabileceğini değerlendiriyorlar.

BCRA, bireyler için yeni tabanı 10 milyon pesoya kadar 30 günlük mevduatlar için yüzde 69,50 olarak belirledi. Özel sektör mevduatlarının geri kalanı için oran yüzde 61,00 olarak uygulanacak.

BCRA, devam eden para politikası normalleştirme süreci çerçevesinde politika faiz oranını ayarlamaya devam edeceğini ve genel fiyat seviyesinin ve döviz piyasasının dinamiklerinin geçmişteki ve gelecekteki gelişimine özel önem vereceğini belirtti.

Arjantin'de enflasyon %70'i aştı

Arjantin'de enflasyon geçen ay yüzde 70 seviyesinin üzerine çıktı.

Arjantin Ulusal İstatistik Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, tüketici fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 7,4 arttı. Piyasa beklentisi artışın yüzde 7,2 olacağı yönündeydi.

Fiyatlarda geçen yılın aynı ayına göre artış oranı yüzde 70,0'e ulaştı. Bir önceki ay yüzde 64,0 olan yıllık enflasyon için analistlerin beklentisi yüzde 70,8'e çıkması yönündeydi.

Yılın ilk 7 ayında fiyat artışları yüzde 46,2 olarak gerçekleşti.

"Fed'in gelecek yıl faiz oranlarını %4'e yükseltmesi gerekebilir"

 

Fed'den 75 baz puanlık bir faiz artırımı beklentileri yükseldi

 

İngiltere MB faiz oranını 50 baz puan artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)