E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArjantin'de Ekonomi Bakanı Guzman istifa etti---

Arjantin'de Ekonomi Bakanı Guzman istifa etti

Arjantin'de Ekonomi Bakanı Guzman istifa etti
03 Temmuz 2022 - 10:53 borsagundem.com

Arjantin Devlet Başkanı Yardımcısı Kirchner'in eleştirilerine muhatap olan Ekonomi Bakan Guzman istifa etti

Arjantin Ekonomi Bakanı Martin Guzman, Devlet Başkan Yardımcısı Cristina Kirchner'in kendisine yönelik eleştirilerinin ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Guzman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, istifa mektubunu Devlet Başkanı Alberto Fernandez'e sunduğunu kaydetti.

Hükümet içinde siyasi desteğe sahip olmadığını belirten Guzman, "Arjantin'in izlemesi gereken yola dair vizyonuma duyduğum derin inanç ve güvenle, daha adil, daha özgür ve daha egemen bir vatan için çalışmaya ve rol üstlenmeye devam edeceğim." ifadesini kullandı.

Devlet Başkan Yardımcısı Kirchner, dün yaptığı açıklamada, Bakan Guzman'ın ekonomi politikalarını eleştirerek, mevcut durumdan memnun olmadığını belirtmişti.

Aralık 2019'dan beri görev başında olan Guzman, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Arjantin arasında 28 Ocak'ta yapılan anlaşmanın müzakerelerini yürütmüştü.

Hükümetin sol eğilimli unsurları, çok fazla taviz içerdiği gerekçesiyle IMF ile yapılan anlaşmayı ve Guzman'ı eleştiriyordu.

Arjantin halkı, IMF anlaşması ve hayat pahalılığına karşı sokağa çıktı

Arjantin'de enflasyon `'ı aştı

Arjantin'den "olağanüstü kâr vergisi" önerisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSCI03 Temmuz 2022 11:59

    Arjantin 50 seneden fazla İMF din kontrolünde idi.ne ekonomisi bir adım gitti nede sanayisi olabildi.köleştilerildiler ve bir uydu devlet oldu.abd nin amacı ülkemizde dostlarım dediği muhalefeti iktidara getirerek bizide aynı kıskaç ve kontrol altına almak istemektedir.

  • mtu 04 Temmuz 2022 03:44

    sanki kıskaçta değiliz gibi saçma sapan konuşma kardeşim aklın mı tutuldu senin. meteliğe kursun sıkıyor devlet kalkmış hala bir şey yokmuş gibi kötü olacakmış diyorsun.

  • Aydın CAN03 Temmuz 2022 18:16

    Arjantin elli yıldır IMF nin kontrolünde Türkiye'de yirmi yıldır tek adam iktidarda. Siz bu kardeşinize verin yetkiyi ha bakın o zaman faiz lobisiyle nasıl uğraşılır görün dedi millet gördü hep birlikte nasıl şahlandığımızı şimdi iktidarı eleştirmek yerine muhalefete ön yargı ile yaklaşmak ne derece doğru sizce ve ne kadar mantıklı? Ayrıca bundan önceki ABD başkanına yakın dostum diyen de muhalefet liderleri değil herhalde. O nedenle fotoğrafa doğru yerden bakarsak daha net görüp yorumları diye düşündüm. Saygılar..