E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiArjantin tahıl ihracatını sınırlandırıyor---

Arjantin tahıl ihracatını sınırlandırıyor

Arjantin tahıl ihracatını sınırlandırıyor
20 Aralık 2021 - 08:17 borsagundem.com

Arjantin, yerel gıda enflasyonuyla mücadele amacıyla mısır ve buğday ihracatını sınırlandırıyor.

Tarım Bakanı Julian Dominguez, “Gıda endüstrisinin öngörülebilirlik sağlamak için gerekli gördüğü bir karar. Ve Arjantinlilerin kendi tüketimleri için ihtiyaç duydukları şeyleri korumak için” açıklamasını yaptı.

Cuma günü hükümetin web sitesinde yayınlanan bir karara göre, yetkililer ilk olarak Arjantin'in iç tüketim için ne kadar tahıla ihtiyacı olduğunu hesaplamayı ve ardından bu arzları etkileyebilecek ihracat kayıtlarını sınırlamayı planlıyor.

Ülkedeki gıda enflasyonu son zamanlarda hızla yükseliyor, şu an bu oran yaklaşık % 51, yoksulluk oranı ise % 40 seviyelerinde.

Arjantin, geçtiğimiz haftalarda, ülke içindeki gıda fiyatlarını istikrara kavuşturmak için mısır ve buğday ihracatının bir kısmını engelledi. Dominguez'e göre ülke yine de 12,5 milyon ton buğday ve 41,6 milyon ton mısır ihraç edebilecek.

Bu yılın başlarında, Güney Amerika ülkesi sığır eti ihracatını da % 50 oranında azalttı, ancak geçen hafta çiftçilerin baskısı altında bu kısıtlamaları gevşeterek gelişmekte olan pazarlara ihracat üzerindeki kısıtlamaları kaldırdı.

FAO, Türkiye için tahıl üretim tahminini düşürdü

 

ABD'de ithalat ve ihracat fiyatları kasımda arttı

 

İhracatta yeni marka 'Türkiye'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)