E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiArjantin Merkez Bankası 3 ayda 8. kez faiz indirdi---

Arjantin Merkez Bankası 3 ayda 8. kez faiz indirdi

Arjantin Merkez Bankası 3 ayda 8. kez faiz indirdi
06 Mart 2020 - 07:36 borsagundem.com

Arjantin Merkez Bankası gösterge faiz oranını dün 200 baz puan düşürerek yüzde 40'tan yüzde 38 seviyesine indirdi. Aralık ayındaki ilk indirim öncesi faiz oranı yüzde 63 seviyesindeydi

Arjantin Merkez Bankası, Devlet Başkanı Alberto Fernandez'in göreve geldiği 10 Aralık'tan bu yana sekizinci kez faiz indirimine gitti.

Banka, gösterge faiz oranını dün 200 baz puan düşürerek yüzde 40'tan yüzde 38 seviyesine indirdi. İndirimler öncesi faiz oranı yüzde 63 seviyesindeydi.

Faiz indirimi 10 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Yapılan açıklamada, "Karar, dezenflasyon sürecinin pekişmekte olduğuna dair işaretler temelinde ve ekonomik aktivitede toparlanmanın desteklenmesi için şartların oluşturulması görüşü ile alındı" ifadeleri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • jdekel06 Mart 2020 08:54

    Faiz indirmek iyidir ama panik havasıyla üst üste faiz indirmek Arjantin'de olduğu gibi ve ABD ve diğer ülkelerde olduğu gibi ters teper getiri eğrisi tersine döner. İşler kontrolden çıktı dünyanın çok büyük ekonomik krizi geliyor.