E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArjantin kreditörlerle anlaştı---

Arjantin kreditörlerle anlaştı

Arjantin kreditörlerle anlaştı
25 Şubat 2016 - 08:36 borsagundem.com

Arjantin ülke borçlarının yeniden yapılandırılmasına yanaşmayan iki kreditörle 5 milyar dolarlık anlaşmaya vardı

Arjantin’in resmi haber ajansı Telam’da yer alan habere göre, konuya dair açıklama kreditörlerin temsilciliğini yürüten avukat Matthew McGill’den geldi.

Elliott Management ve Aurelius Capital Management adlı kreditörler adına konuşan McGill, Manhattan’da bulunan ABD Federal Temyiz Mahkemesi’ndeki duruşma öncesinde Arjantin’le anlaşma yaptıklarını belirtti.

Şubat ayı başında da Arjantin, Capital Markets Finacial Services’le 110 milyon dolar, EM Ltd. ve Montreux Partners LP‘yle de 1,1 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı.

Ülke, 2001 yılındaki 95 milyar dolarlık borcunun temerrüde düşmesi sonrasında, kreditörler karşısında 10 yılı bulan bir dava süreciyle yüzleşmek durumunda kaldı.

2001 krizinden sonra ülkenin geçtiği zor süreçte tahvilleri ucuza alan ve borcun yeniden yapılandırma çabalarına da yanaşmayan bu kreditörler, Arjantin yönetimi tarafından ülkenin borç sorunundan faydalanmakla suçlanıyordu.

Ekonomistler bu çözülemeyen borç sorununun nedenini yüksek enflasyon, nakit rezervlerin reddi ve ekonomik büyüme yetersizliği sonrası Arjantin'i küresel ekonominin dışına itmesi olarak açıklıyor.

Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin zaferiyle sonuçlanan 22 Kasım seçimleri öncesinde ekonomi çevreleri de Macri'nin, Wall Street'in favorisi ve serbest yatırım fonları ile uzlaşmaya en yakın isim olduğunu belirtiyordu.

Yapılan yeni anlaşmanın, 15 yıldır süren borç krizi sonrasında Arjantin’in küresel ekonomiye yeniden entegre olması için önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)