E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç'tan Öcalan talebine yanıt---

Arınç'tan Öcalan talebine yanıt

Arınç'tan Öcalan talebine yanıt
22 Temmuz 2013 - 22:14 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 5.5 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, soruları da yanıtladı. Arınç, Öcalan’ın basınla biraraya gelmesi yönündeki talebiyle ilgili şunları söyledi:
Caiz değil’
“Bu, Bakanlar Kurulu’nda konuşulacak bir konu değildir. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum hükümlünün -sıfatı böyle olduğu için söylüyorum- kimlerle, ne zaman, nasıl görüşeceği belirlenmiştir. Basın toplantısı onun arzusudur, gerçekleşip gerçekleşmeyeceği noktasında ise sağa sola bakmaya gerek yok, elimizdeki mevcut hukuki mevzuatta bu mümkün görünmemektedir. Daha önceki yönetmeliklere baktığınız zaman bir hükümlünün karşısına basın mensuplarını alıp da bulunduğu yerde bir basın toplantısı yapması hiçbir şekilde mümkün görünmemektedir. Sorulması bile caiz değildir.”
‘Göz yummayız’
Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler konusunda Dışişleri Bakanlığı’nın yapacağı açıklamadan bir bölüm okuyan Bülent Arınç, gelişmelerin büyük bir hassasiyetle takip edildiğini belirtti. Arınç, “Türkiye’nin aleyhine sonuç verecek hiçbir defakto eyleme veya olaya göz yummak durumunda değiliz” dedi.
Otoyollar ücretsiz
Başbakan Yardımcısı Arınç, Ramazan Bayramı süresince otoyolların ücretsiz, belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin de ücretsiz veya indirimli olacağını da açıkladı.
Paketi Başbakan açıklayacak
Başbakan Yardımcısı Arınç, demokratikleşme paketinin ne zaman kamuoyu ile paylaşılacağı yönündeki soru üzerine ise, kendisinin de içinde bulunduğu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den oluşan heyetin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Reform paketinin 1 Ekim’den sonra, yeni yasama döneminde Meclis’te konuşulabileceğini hatırlatan Arınç, “Meclis’e gelmeden açıklanamaz mı, açıklanabilir. Başbakanımız ve bakanlarımız konuşmalarında bazı ip uçları verebilirler. Sabırla bunu takip etmeliyiz... Sayın Başbakanımız yeri geldiğinde bunu açıklayacaktır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)