E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç'tan Erdoğan'a cevap ---

Arınç'tan Erdoğan'a cevap

Arınç'tan Erdoğan'a cevap
02 Şubat 2016 - 18:00 borsagundem.com

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik söylemine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden cevap verdi.

Ak Parti'nin kurucularından, başbakan yardımcılığı ile meclis başkanlığı görevlerinde bulunan 20, 21, 22, 23, ve 24. Dönem milletvekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik söylemine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın medyada yer alan açıklamalarını okuduğunu belirten Arınç, "Kendileriyle polemiğe girmek, tekzip etmek ve bu konuyu devam ettirmek şahsına karşı büyük bir saygısızlık olur" ifadelerini kullandı. İşte açıklamanın tam metni:
 
"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, bugün medyada yer alan açıklamalarını okudum. Kendileriyle polemiğe girmek, tekzip etmek ve bu konuyu devam ettirmek şahsına karşı büyük bir saygısızlık olur, ki böyle bir niyetim de yoktur.

Ancak, gerek özel, gerekse siyasi hayatında tek sermayesi dürüstlüğü ve güvenilirliği olan zatımı "dürüst olmamakla" itham ettiği için birkaç cümle ile cevap vermek isterim.

1. CNN Türk' teki mülakatımda Dolmabahçe görüşmesine mutabakat demedim.

2. 28 Şubat 2015 tarihinde Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı'ydı, aynı hükümette birlikte çalışmıyorduk ve televizyondaki açıklamamda da bu konuyu kendisiyle birebir görüşmediğimi ifade etmiştim.
Kendileri Mart 2015 tarihinde bu konuyla ilgili hükümetimizi suçlamış, ben de bu mülakattaki sözlerimi o tarihlerde de ifade etmiştim.

3. Dolmabahçe görüşmesinde yer alan 3 değerli arkadaşımız Sayın Cumhurbaşkanı'nın ikaz ve itirazlarına rağmen böyle bir fotoğraf vermişlerse, bu büyük suçu işlemiş olanlar niye hükümetimizde bakan olarak taltif edilmiş olsunlar?

Benim tanıyabildiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı, temel değerlerimiz konusunda ve önemli siyasi konularda yanlış yapanları, ki ben de pek çoğuna bizzat şahitim, siyaseten affetmez, siyasi hayatlarını sonlandırırdı.
Demek ki Sayın Cumhurbaşkanı, bu 3 arkadaşımız için, engin hoşgörüsünü ve bağışlama yetkisini kullanmış.
Bu konudaki son sözüm şudur;

Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Sayın Yalçın AKDOĞAN'ı ne kadar çok sevdiğini ve güvendiğini bildiğim için, Dolmabahçe görüşmesi ve detaylarına dair tüm bildiklerimi tarih huzurunda Sayın Yalçın AKDOĞAN'ın namusuna emanet ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkan'ım,
Zat-ı âlinizle 30 yıllı aşkın dava arkadaşlığımız ve dostluğumuz var. Sevgiyle, dayanışma ve sabırla, çile çekip, bedeller ödeyerek bugünlere geldik.
Siz benim rahmetli annemin 5. oğluydunuz. Evlatlarım rahmetli Mehmet Fatih, Ayşenur ve Mücahid'in Tayyip amcasıydınız. Bütün ağabeylerim sizi benden çok daha fazla severdi.
Ben, sizlerle birlikte olduğum süre içinde nefsime çok ağır gelen şeylere davam ve partim adına, zatınıza büyük bir hüsn-ü zan ve lidere itimat düsturu ile sabrettim. Sizin yükünüzü paylaşmaya, her türlü zorlukta yardımcı olmaya ve gizli açık tehlikelerden de korumaya çalıştım. Siz de lütfen bu sevgi ve dava arkadaşlığı adına, en azından geçmiş günlerin hatırına nefsinize uyarak samimiyetsiz kişilerin tahriki ile hareket etmeyin.
Bu ifadelerim, kesinlikle zatımla ilgili değil, milletim adına bir ricadır.

Sayın Cumburbaşkanı'ım,
Sizler, her fırsatta Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetini okurken, gözyaşları döken bir arkadaşınız olarak son bir şey daha ifade etmek isterim;
"Ak Partiyi millet kurdu, biz de tabelasını astık" demiştiniz. Ben de milletin bir ferdi olarak partimizin sahibiyim.
Mevki, makam veya şöhret için bu partiye gelmiş veya getirilmiş pek çok kişi ile umarım beni bir arada anmazsınız.
Sizin sağlığınıza, ailece mutluluğunuza duacıyız. Ve ülkemiz için bugüne kadar güçlü bir lider olarak yaptığınız mükemmel hizmetler için de teşekkür ederiz.
Ülkemize avdetinizde hayırlı yolculuklar diliyor; size ve hanımefendiye eşimle birlikte selamlarımı iletiyorum.
Bülent ARINÇ
22.Dönem TBMM Başka

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nur çel02 Şubat 2016 22:24

    Metin münurde okudum -günah cıkarma kabininde

  • kerizler02 Şubat 2016 22:00

    BUNLARIN BİRÇOĞUNUN MESLEKİ BİLGİ VE TECRÜBESİ DEVLET YÖNETİMİ KURUM VE KRUMLARINDAKİ GÖREVLERİ VE KOLTUK İLE HİÇ ÖRTÜŞMÜYOR..YUHH ARTIK.ÇAHİLLİK KILÇAL DAMARLARA İŞLEMİŞ...HEP DALAVERE.YALAN DOLAN.

  • MUSTİ02 Şubat 2016 21:04

    GÜNDEMDE KALMAK İÇİN NELER YAPIYOR YA ALIŞYI YA UZAKLAŞINCA BUNALIMA GİRDİ Yaş da var tabiii olacağı bu sağa sola saldıracak

  • MUSTİ02 Şubat 2016 21:04

    GÜNDEMDE KALMAK İÇİN NELER YAPIYOR YA ALIŞYI YA UZAKLAŞINCA BUNALIMA GİRDİ Yaş da var tabiii olacağı bu sağa sola saldıracak

  • ibrahim özel02 Şubat 2016 20:47

    tebrikler bülent bey gaza gelmediniz güzel bir arzıhal size de bu yakışır

  • nur çel02 Şubat 2016 20:37

    Çok basit yakininda olsa el öpecek

  • MT02 Şubat 2016 20:35

    Biz de bir şey söyleyecek sandık.

  • KARTALY32302 Şubat 2016 20:20

    BOŞUNA DEMİYOZ BU ÜLKEDE 50 YAŞ SINIRLAMASI ŞART SİYASETDE..NE KADAR GENÇ OKADAR İSTİKRAR VE İSTİHDAMA DAYALI ÜLKENİN BİRLİK VE BÖLÜNMEZLİĞİNE DAYALI HUZUR VE İSTİHDAM.BUNLARIN BİRÇOĞU ARTIK KAFAYI SIYIRMIŞ...

  • girdap 02 Şubat 2016 19:41

    Arincin dediği gibi ruhları geride kaldı.. Ama farkında değiller ...

  • mali02 Şubat 2016 19:37

    Seçim değil geçim zamanı.Polemik değil millet için icraat dönemi. Terörle mücadele zamanı.Herkes işine bakmalı.

  • Yozgatli02 Şubat 2016 19:28

    Vicdani rahatsiz demekki derinlerde daha ne bilgileri mevlut. Aciklayiniz Allah in bildigin kullarda Bilsin sn arinc

  • KARTALY32302 Şubat 2016 19:14

    SUÇLU OLAN TERK EDER.OKİ TERK ETTİLER.NEDEN TARAF OLAYIMKİ.APTALMIYIM.ÇAY KAHVE İSTEYEN...APTALMIYIM ULEENN.ÇAHİLLİK BİTTİ.HERDAİM İSTİKRAR.ÖYLEDE İSTİKRAR BÖYLEDE İSTİKRAR...

  • KARTALAĞABEYLİ02 Şubat 2016 18:26

    KESİNLİKLE İSTİKRAR İSTİHDAM BOZUÇU GİRİŞİMLERİN MUCİDİ OLMAYIN.KEYFİNİZE BAKIN.TÜRKİYE BÜYÜK BIR SİYASİ KOMLO İLE KARŞI KARŞIYA.HER DAİM İSTİKRAR

  • yemezler02 Şubat 2016 18:21

    ne tayyıp erdoğan nede başkaları...olaki bi ekonomik ve siyasi suç var ise bu suç hepsiniz ortak girişimi.ortaklıklar bozuldu suçlu aranıyor.

  • mustafa02 Şubat 2016 18:20

    Konuşma adam yeter YA Arınç misin nesin

  • Ali Ergül02 Şubat 2016 18:19

    Yola çıktıklarını, yolda buldukların ile değişirsen sonun kötü olur. RTE bunun farkındadır galiba bir AKP oy vereni olarak RTE kadar Bülent Arınç'ında dürüst ve saygınlığına şahidim. RTE kibirlenme sende ölümlüsün diyorum.

  • kissofflife02 Şubat 2016 18:11

    manisalı lawrens