E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç: Parti kuranlar büyük hata yapar---

Arınç: Parti kuranlar büyük hata yapar

Arınç: Parti kuranlar büyük hata yapar
21 Ağustos 2019 - 17:42 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, AK Parti'den geçmiş dönemde ayrılarak parti kuranlarla ilgili, "Bu arkadaşlar, parti kuracaklarmış' dendiği zaman şahıslarını seviyorum ama çok büyük hata yaparlar" dedi.

Çeşitli ziyaretler ve toplantılara katılmak üzere Malatya'ya giden Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek burada gazetecilere açıklamada bulundu.

Arınç, partisinin 9 milyon üyesi olduğunu ve böyle bir partinin hiçbir şeyden çekinmeyeceğini ve hiçbir seçimden korkmayacağını belirtti.  

Arınç, partideki ayrılıklara müsaade etmeyeceklerini, liderlerinin Recep Tayyip Erdoğan, partilerinin ise AK Parti olacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bunun içerisinde muhalif sesler olabilir mi, olur ama bu ayrılığa dönüşmemeli. Muhalif seslere de hayat imkanı vereceksin kardeşim, eleştiri olacak. Eleştiri bir şeyin olmazsa olmazıdır, yemeğin tuzu ve lezzetidir. Ben parti grubunda konuşurken, Bakanlar Kurulunda (eleştiri) yaparım ama dışarıda yapmam, yapmamaya çalışırım. Dışarıda yapıcı eleştiri yaparım, tavsiyede bulunurum. Dışarıda kesinlikle AK Partili olamaz. Yani 'bu arkadaşlar parti kuracaklarmış' dendiği zaman şahıslarını seviyorum ama çok büyük hata yaparlar. Partiden ayrılan Erkan Mumcu, İdris Naim Şahin, Abdüllatif Şener gitti parti kurdu. Şu gitti, bu gitti, hiç birisine millet selam bile vermedi. Partilerini kapattılar. O zaman bizim çok güçlü zamanımızdı. Bizim gövdemiz tek başına yüzde 50'iydi. Yel kayadan ne koparacak, üfürük gibi gittiler. Şimdi biraz yaralıyız, biraz sıkıntılar var. Kendi içinde çözülmeler var. Bunları tekrar toplamamız lazım. Birilerinin yol göstermesiyle, onların sözlerine bakarak, karşımıza çıkıp parti kurarlarsa millet onları affetmez. Hiçbir şey bize zarar vermez. Bu partiler kurulursa tek zararı AK Parti'ye olur. Bizden 3-5 alsalar maalesef sistem o hale geldi, bizden yarım da alsalar."

'ALEVLERDEN UZAK KALDIK, ONLARI BAŞKA SİYASETÇİLERİN ELİNE TERK ETTİK'

AK Parti'de herkesin yeri olduğunu ve herkesi kucaklayan bir parti olduklarını vurgulayan Arınç, bu sayede yüzde 50 oy alınabileceğini belirtti.

Doğal seçmene dönülmesi gerektiğini ve herkesi temsil hakkına kavuşturacak bir modele geçilmesi gerektiğine değinen Bülent Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı: 

"Yeni ittifaklar bulmamız lazım dedim. Ben Alevi kardeşlerimizin oylarını önemsiyorum. Alevi kardeşlerimiz, bu ülkenin bir varlığıdır. Bizim onlarla iftihar etmemiz lazım. Samimiyetle itiraf edeyim, onlara çok uzak kaldık. Onları başka siyasetçilerin eline terk ettik. Oysa bizim onlarla çok ilgili olmamız lazım. Araştırmalar şunu gösteriyor ki Selahattin Gürkan arkadaşımız azdır, çoktur bilmiyorum ama Alevi yurttaşlarımızın beğenisini kazanmış ve oylarını almış. Kendisini kutluyorum. Ben azlığında çokluğunda değilim, bir Alevi'nin bize oy vermesi çok önemli çünkü önümüzdeki seçimlerde bizim Alevi yurttaşlarımızın oylarına ihtiyacımız var. Biz Alevileri kendimizden görüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cengiz21 Ağustos 2019 22:17

    53 bin lira maaşı vermeseylerdi sen de onlarla birlikte olurdun

  • Caner21 Ağustos 2019 21:20

    Bu ülkenin en büyük hatası sizsiniz.

  • Bozkurt21 Ağustos 2019 21:09

    Baş FETÖ cü ahkam kesmiş :) 

  • Vatandaş21 Ağustos 2019 21:03

    Kuracaklar tabi partilerini, bir daha ki seçimlerde sizin de saltanatınızın sonu gelmek üzere, bütün telaş, panik bundan.

  • vatandaş21 Ağustos 2019 20:50

    yav sizde yeni parti kurmuştunuzya hemde en akından vede pakından bırakın birazda başkaları kursun 

  • Milliyet21 Ağustos 2019 21:24

    Vatandaş bugünler de çok yazıyorsun da hangi ülkenin vatandaşı olduğunu da bir yazıversen artık lütfen...

  • Yusuf yusuf 21 Ağustos 2019 20:36

    Iyice korku saldı

  • reserpin.21 Ağustos 2019 20:18

    Sayın arınç yeter artık. Düşün milletin yakasından. Yerel seçimlerden ders almadınız anlaşılan. Oyun artık bitti millet uyandı. Aslında siyasiler olarak birbirinizden hiç bir farkınız yok.

  • kılıç21 Ağustos 2019 20:10

    KURAN PİŞMAN OLACAK ŞEKİLDE BU MİLLET DERS VERİR HAYİNLERE PKK LILARA SAHİP ÇIKAN BU HALKINDA BAŞ DÜŞMANIDIR.

  • Aynı tasa cevap22 Ağustos 2019 11:11

    Sen kendi yoluna git zaten, seninle her bakımdan aramızda uçurum var, ama maalesef seninle ve senin gibilerle aynı gemideyiz, yapılan yanlışların 82 milyona faturası çıkıyor.

  • Aynı tas 21 Ağustos 2019 21:26

    Vatandaş biz senin bu masal hayal algı ve düşmanlık dolu sözlerini ilk kez duymuyoruz... Sen kendi yoluna biz kendi yolumuza...

  • Vatandaş21 Ağustos 2019 21:00

    AKP li olmayan PKK lı, Fetöcü, mankurt, dolar alanlar vatan haini, bi gidin be bu zihniyetiniz ülkeyi batırdı, batmaya da devam ediyoruz. Vatan hainleri ülkeyi parsel parsel satanlardır. Beş milyon suriyeliyi ülkenin başına bela edenlerdir. İşsizlik patlamış, beton ekonomisi çökmüş, millet geçim sıkıntısından iyice bunalmış ay sonunu nasıl getireceğim derdinde. Ama birilerinin itibardan tasarruf olmaz ayaklarıyla bir eli yağda bir eli balda. Bu ülkenin en az yarısı siz ve sizin zihniyetinizden nefret ediyor, bu nefret giderek de artıyor, bilmem farkındamısın.

  • Ozan21 Ağustos 2019 19:25

    Bizi ahmakmı sanıyorsun dayı? Siyasal islam bu ülkeye çok zarar veriyor,sunnicilik oynadınız bakın Suriye ne hale geldi! ancak düşman kazandırıyorsunuz! Ulu önderin dediği gibi “Yurta Sulh Cihanda Sulh”

  • Dayı21 Ağustos 2019 21:11

    Ozan yorumun doğru olabilir, ama düşüncelerini daha medeni ifade etmen gerekir.

  • Eskici21 Ağustos 2019 19:23

    Kimsenin parti kurmasina gerek yok arinc efendi multeci ekonomi esnaf ve issizlerin sorunun cozmezse ak parti 2 secimde 2 soku yasar zaten ve millet artik herseyin farkinda yerel secimde gordunuz ne oldiiii

  • Özgür 21 Ağustos 2019 19:22

    Özgür ağırlık olmasın yani

  • Kara gülle21 Ağustos 2019 19:01

    Cumhurbaşkanı senide onların arasına katılmasın diye sana görev verdi.senden de aynı şeyi beklediği için.cumhurvaşkanı doğru adım atmış bak hemen taraf değiştirivermişsin.

  • Kara gülle21 Ağustos 2019 18:57

    Arınç kendisi yüksek istişare kuruluna atandı.oğlu milletvekili yapıldı.ahkam kesiyor.Allah menfaati için yalakalık yapan bu şahsı ıslah etsin.

  • Serkan21 Ağustos 2019 18:51

    Refah partisinden ayrılanlar sizdiniz noldu şimdi keser döndü demi size geri

  • Selahattin abi21 Ağustos 2019 18:43

    Sana ne birileri parti kuruyorsa kursun Kozmik bey 

  • kral21 Ağustos 2019 18:16

    Konusun bakalim şimdi alevilere sıra geldi bakalim sırada kimler var gercek yüz görülmüştür kral ciplakkkk

  • devam21 Ağustos 2019 18:14

    Bide bu cıktı şimdi ağlak ...

  • Bika21 Ağustos 2019 17:54

    Demokrasiler isteyen parti kurar, B.Arınç'ın iznine gerek yok.

  • banane21 Ağustos 2019 17:53

    bırak yapsınlar ya sanane, bi salın artık

  • kemal21 Ağustos 2019 17:50

    Kimler,geldi,kimler,geçti