E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç: KHK bir faciadır---

Arınç: KHK bir faciadır

Arınç: KHK bir faciadır
31 Ekim 2019 - 15:10 borsagundem.com

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, KHK ile gerçekleştirilen ihraçlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu

Gazeteci-yazar Kemal Öztük’ün YouTube kanalındaki ilk konuğu eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç oldu.

Arınç, Öztürk’ün “Artık neredeyse 'kanayan bir yara' cümlesiyle tanımlayacağız bunu. KHK meselesi, mağdur olanlar... Çıktığınız canlı yayınlarda, sosyal medya hesaplarınızda binlerce mesaj geliyor size. KHK meselesini nasıl çözeceğiz?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Faciadır. KHK bir faciadır. Allah biliyor ki en az 7-8 televizyondaki mülakatımda en sonda sadece buna dikkat çekmek için “Biz bir maaş alacaksak Yüksek İstişare Kurumu’ndan, bunun yarısını zaten öğrencilere burs olarak veriyordum, gene vereceğim, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğim demiştim. Çok eleştirildim ama ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek için bunu yaptım. Zaten yaptığım bir şey benim. Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki. Ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilmiş bir kadını gördükçe, eşi polis, ihraç edilmiş bir başka kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Ve onlara birkaç kuruş daha fazla vereyim de bir katkım olsun diyorum. Kırıkkale’den yumurta getirip de kapı kapı satmaya çalışan bir genel müdür yardımcısı gördüğüm zaman felaket görüyorum. Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğüm zaman acı duyuyorum. Bir lokantada, restoranda bulaşıkçı olarak çalışan bir genel müdür gördüğüm zaman perişan oluyorum. Bütün bunları yaşıyor Türkiye. Kimse savunamaz bunu."

​'Önce teröristti, terörle mücadelede şehit düştü, şehit oldu'

Arınç’a yargılanan kişilerden aklanıp, beraat edenlerin işlerine geri dönememeleri de soruldu. Arınç, 'can yakıcı' olarak yorumladığı soruyu Zekeriya Altunok örneğiyle yanıtladı:

"En son feci bir olay yaşandı. Bildiğiniz gibi bir polis memuru mesleğinden ihraç edilmiş. Sonra yargılanmış. Sanıyorum 15 ay kadar da tutuklu kalmış, beraat etmiş, beraat ettikten sonra görevine iade etmemişler, söylediğiniz sebepten. Askere gitmiş. Ağrı’da PKK’yla yapılan çatışmada şehit oldu. İki masum evladı var. Önce teröristti, askere gitti, terörle mücadele şehit düştü. Dün niye terörist dediniz bu adama? Bugün niye şehit diye sahip çıkıyorsunuz. Araştırdım, eşi kadıncağız iş aramaya gittiğinde 'Senin kocan teröristlikten ihraç edilmiş, seni işe alamayız' demişler."

'İhraç edilenler için af çıkarılmasına gerek yok'

Arınç, kanun hükmünde kararname (KHK) konusu gündeme geldiğinde 'Af çıkarılacak' gibi bir önerinin meydana geldiğini belirtti ve buna gerek olmadığını söyledi:

"KHK konusu gündeme geldiğinde af çıkacak diye bir söz var. Bu konuda af çıkmaz, çıkmaması lazım. Çünkü işlenmiş bir suç yok. Kim kimi affedecek diye başlayanlar da var, doğrusu da budur. Ben devlete de bir suçlama yapmıyorum, doğru da olsa yanlış da olsa gerekeni yaptılar. Ama hemen hukuki kılıfa koymaları gerekirdi. Bunun için bir komisyon kuruldu ve komisyon layıkıyla işini yapmadı. Bunun için bir af çıkarılmasına gerek yok. Burada af olmaz, burada olacak şey OHAL kararnameleriyle ihraç edilen kişilerin, bunların bir kısmı Meclis'te yasalaştığı için yeni bir düzenlemeyle haklarının iade edilmesidir. Bunların bütün sonuçlarını ortadan kaldıracak yeni yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Zor değil. 'Şu şu kararnamede görevinden ihraç edilmiş, haklarında soruşturma açılmamış kişiler görevlerine iade edilecektir' denilecek. Bir haftada bile yapılabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.31 Ekim 2019 22:14

    3 ÇOCUKLU YEĞENİMİN TELEFONUNA ARKADAŞI TARAFINDAN BAYLOK YÜKLENMİŞ GECE YARISI YATAĞINDAN ALARAK GÖTÜRÜLÜP YARGILANDI OLMADIK SUÇLARLA SUÇLANMIŞ BİRADER 10 BİN TL DEN FAZLA AVUKAT MASRAFI ÖDEDİ YEĞENİM İŞYERİNE GİTMEDİ DİYE İŞTEN ÇIKIŞI YAPILMIŞ MAHKEMESİ DEVAM EDİYOR EŞİ DE DOĞUM İZNİNİ KULLANDIĞINDAN EŞİ ÇOCUKLARI DEDELERİNİN BAKIMINA MUHTAÇ OLMUŞ 3 MAHKEMEDEN SONRA SERBEST KALDI AMA MADDİ/MANEVİ ÇOK BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ BEN/YAKINLARIM DA MANEVİ ETKİLENDİK YEĞENİME UĞRADIĞI MADDİ MANEVİ KAYIPLARDAN DOLAYI TAZMİNAT DAVASI AÇMASI BEKLENMEDEN TAZMİNAT ÖDENMELİDİR

  • Süzme31 Ekim 2019 20:06

    Bu süzme şahıs, kıyak emekliliğin mimari ve o dönem "millet iki gün konuşur sonra unutur" diyerek milleti aptal yerine koyan malum bir insandır.

  • Ryu ken 31 Ekim 2019 19:18

    Çözüm?

  • alp31 Ekim 2019 18:41

    bi sus be..hayatın boyunca  hep yamuk oldun  bir dik durşunu görmedim  bir insan...bu kadar  yavarlak olur yav...inanın reis çok sabırlı bir adam..

  • Meltem Kızılçam31 Ekim 2019 18:21

    Ak Partiyi dibinden oyanlardan biride bu kişidir.bunuda acilen tasfiye etmelidirler.ali babacan ahmet davutoğlu nun yanına gönderin gitsin.34 teröristi TSK öldürmüş idi bu TSK teröristlere özür dileten ve diyarbakır da çözüm sürecinin mimarlarından değilmi bu şahıs.

  • Ali31 Ekim 2019 17:58

    Arada bir açıklama ile aldğı maaşı hak edersin belki...işsiz gençler sokaklarda...

  • abdullah cupur31 Ekim 2019 17:33

    bülent bey ya bizi kim düşünecek vallahi 11 kardeşim devlete çalışan his yok ve millet harıl harıl devlette çalışıyordu şimdi bir sürü atılan var tabiki zor gerçekten hak etmeden girenler atılsın ama şunu unutmayın ya biz kimdeniz yok tanıdığı olmayan giremiyor annem hep derdi nasıl millet devlet memuru oluyor bilmem derdik işte böyle cevap vermedim anneme tembeldik ya

  • yazik31 Ekim 2019 17:27

    Yazık aldığın para.....

  • Gürkan31 Ekim 2019 16:58

    Bende bir çok şeyi görüyorum, ama Yüksek İstişare Kurulu'nda görev yapmıyorum. Uzaydan gelmiş bir kişi ile yapılmış komik ve gereksiz bir mülakat.

  • Kürşat31 Ekim 2019 16:43

    Görevinden atılıp (heketmeyerek geldiği) başka görevler yapanları görünce üzülen kişinin, türkiyenin yarısından çoğuna üzülmesi gerekir.bunlar yüzünden hakeden kaç kişi bir yere yerleşemedi.onlar ne yapsın? Haa şimdide farklı değil.dayın varsa sıkıntı yok.nasıl olsa liyakat sıfır ülkede.kim bakar bilgiye,niteliğe,başarıya,tecrübeye

  • Selahattin Ölmez31 Ekim 2019 16:19

    bu adamı parti de neden işine son vermediler.yine ortalığı karıştırmaya başladı.

  • Azad31 Ekim 2019 16:17

    Haber yapmasanız..

  • vatan yahut silistre'den , ATATÜRK'E31 Ekim 2019 16:14

    fetocu polis ve savcılar  2000 YILDIR KİMSENİN GİREMEDİĞİ  T.C.GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI  KOZMİK ODASINA girdiler. ve oradaki  gizli bilgileri alıp amerika , ingiltere , almanya ya vs. ye götürdüler.. hala fetocuları savunuyorsun ve sana hiç bir şey olmuyor.. 

  • Y.a31 Ekim 2019 16:06

    HÂLÂ NE YUZLE KONUŞUYOR.

  • Bülent 31 Ekim 2019 15:57

    Fetö ağzıyla konuşma

  • Hoca31 Ekim 2019 15:46

    Gerçekleri mezarda mı konuşacağız? Rüşvet yediremediklerini işten attılar işte.

  • emre2731 Ekim 2019 15:37

    Peki arınç efendi bu şahıslar o makamlara soru çalarak hak yiyerek başkasını mağdur ederek gelmedi mi ? Bunlar millete silah sıkmadı mı ? Damadını savunmak için mi bu yaptıkların?

  • emre2731 Ekim 2019 19:16

    Bir bunağın peşine takıldılar soru çaldılar hak yediler. Ne geziyor pensilvanyada o yaşlı bunak? Bunlar silah sıkmadı diyor görmek istemeyen gözü olsa da kördür? Egemen bağış sınava mı girmiş yanıta bak. fetö nun salyalısına tapanlar varya siz akıllanmazsınız.

  • Keklik31 Ekim 2019 15:45

    Bunlar millete silah sıkmadı. Çocuklara bedava ders anlattı, kendi çocuğunun rizkindan kesip ihtiyaç sahiplerine para verdi, kuran öğretti, namaza başlattı. Silah sikanlar askerler...

  • Itri31 Ekim 2019 15:43

    Ak parti belediyelerinde çalışanlar sınavla mi giriyor ise? Egemen bağış büyükelçi olmak için hangi sınavı geçti??

  • pp31 Ekim 2019 15:26

    sayın arınç günah mı çıkarıyoruz? pazarı bekleseydik