E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArdahan'daki depremzedeler için 500 bin liralık kaynak gönderildi---

Ardahan'daki depremzedeler için 500 bin liralık kaynak gönderildi

Ardahan'daki depremzedeler için 500 bin liralık kaynak gönderildi
28 Eylül 2022 - 19:18 borsagundem.com

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ardahan'daki depremzedeler için 500 bin liralık kaynak gönderildiğini açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 27 Eylül'de Ardahan'da meydana gelen deprem sonrası vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için 500 bin lira kaynak aktardıklarını duyurdu.

Bakan Derya Yanık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "27 Eylül'de Ardahan'da meydana gelen deprem sonrası vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için 500 bin lira kaynak aktarıyoruz" ifadesini kullanarak, deprem nedeniyle konutlarından tahliye edilen haneleri yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Bakan Yanık, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"Konutlarından tahliye edilen vatandaşlarımıza ilk etapta hane başına 3 bin lira olmak üzere acil destek sağlıyoruz. Hane zarar tespitlerinin ardından hane eşyası ve hane yapım-onarım desteklerini de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla gerçekleştireceğiz."

Çok sayıda artçı yaşandı

Ardahan'ın Göle ilçesinde saat 17.08'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

Yaşanan artçılar nedeniyle, köylerdeki vatandaşlardan bazıları geceyi, dışarıda kurdukları sobaların başında geçirdi.

Ardahan'da 5 büyüklüğünde deprem

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)