E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiArçelik'ten Tayland'da yatırım---

Arçelik'ten Tayland'da yatırım

Arçelik'ten Tayland'da yatırım
08 Ekim 2014 - 11:33 borsagundem.com

Arçelik Tayland’da 100 milyon dolarlık yatırım yapacak

İş Yatırım tarafından yapılan hisse değerlendirmesinde Arçelik'in yapacağı 100 milyon dolarlık yatırım değerlendirildi ve şu görüşlere yer verildi: ''Arçelik Yönetim Kurulu Başkanı’nı 3 Ekim’de Bangkok Post’a yaptığı açıklamada Tayland’da 100 milyon dolara mal olacak bir tesis kuracaklarını ve buradaki ana amaçlarının ise ASEAN adı verilen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (Association of Southeast Asian Nations) pazarına odaklanmak olduğunu söyledi. Yeni kurulan tesisin 500-600bin kapasitede olacağını ve buzdolabı, klima ve çamaşır makinesi üreteceklerini kaydeden Çakıroğlu fizibilite çalışmalarının bu yılın sonuna kadar tamamlamaya çalışacaklarını belirtti. Potansiyel Pozitif. ''

Arçelik, haber üzerine KAP'a bir açıklama göndererek şu bilgilere yer verdi:

''Basın-yayın organlarında çıkan "Beko Tayland'da fabrika kuruyor" haberi hakkında açıklama yapma ihtiyacı oluşmuştur.

Şirketimiz Yönetim Kurulu 23.07.2014 tarihli toplantısında; ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) projesi kapsamında Tayland'da yapılması öngörülen yatırımlara ilişkin olarak; Tayland Yatırım Ajansı'na buzdolabı üretim tesisi kuruluşuna ilişkin teşvik alınması için gerekli başvuruların yapılması, üretim tesisinin yer alacağı arazinin alım işlemleri ve Tayland'da üretim ve satış-pazarlama, Endonezya, Filipinler ve Vietnam'da satış ve pazarlama şirketleri kurulması için Şirket Yönetimine yetki verilmesine karar verilmiştir.

Bu karara istinaden Tayland Yatırım Ajansı'na yatırım teşvik başvurusu yapılmıştır. Başvuru henüz sonuçlanmamış olup, Tayland'da buzdolabı fabrika yatırımına başvuru sonucuna göre karar verilecektir. Bu nedenle basın-yayın organlarındaki "Beko Tayland'da fabrika kuruyor" haberi ile yatırıma karar verilmiş olduğu değerlendirmesinin yapılması yanıltıcı olacaktır.

Bu açıklamada bahsi geçen işlemlere ilişkin olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.10.2009 tarih ve 682 sayılı kararı ile verdiği yetkiye istinaden, Genel Müdürlük tarafından 23 Temmuz 2014 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında yukarıda bahsedilen içsel bilginin açıklanmasının Tayland Yatırım Ajansı'ndan teşvik onayının alınmasına kadar ertelenmesi kararı verilmiştir. Özel durum açıklaması erteleme kararı, sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi ve Şirketimizin yasal haklarının, rekabet gücü ve pazarlık gücünün korunması amaçlarıyla alınmıştır. Konu hakkında basın-yayın organlarında çıkan haber nedeniyle erteleme sebebi ortadan kalktığı için işbu açıklama yapılmıştır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 146,10
En Yüksek: 150,30
En Düşük: 145,50
Değişim -1,95 %
FK: 12,88
PD / DD: 1,86
İşlem Hacmi 376.157.984
Toplam Adet: 2.549.148
Ağırlıklı Ort.: 147,57
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)