E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArçelik'e Tayland'dan resmi onay---

Arçelik'e Tayland'dan resmi onay

Arçelik'e Tayland'dan resmi onay
12 Aralık 2014 - 17:20 borsagundem.com

Arçelik Tayland Yatırım Ajansı'na yapılan yatırım teşvik başvurusunun sonucu hakkında açıklamada bulundu

Arçelik'ten yapılan KAP açıklamasında Tayland Yatırım Ajansı'na yapılan başvuruyla ilgili olarak resmi onay yazısının alındığı duyuruldu. Arçelik, Tayland'da 3 yıl için 100 milyon dolarlık yatırım planlıyor.

Açıklamada şu detaylar yer aldı:
 
‘’Buzdolabı üretim tesisi kuruluşuna ilişkin teşvik alınması için Tayland Yatırım Ajansı'na yapılan başvuru ile ilgili resmi onay yazısı bugün alınmıştır. 

Yatırım onayı ile birlikte başvuruda yer alan arsa bedeli hariç yatırım tutarı ile sınırlı olmak kaydıyla 8 yıl boyunca vergi muafiyeti, takip eden 5 yıl içerisinde kurumlar vergisi oranında indirim, ithal edilen hammaddeler için kısmi gümrük vergisi muafiyeti, yatırımda kullanılacak ithal makine ekipmanlar için gümrük vergisi muafiyeti ve üretime ilişkin bazı giderlere yönelik ilave vergi matrahından indirim hakkı verilmektedir.

3 yıl içerisinde işletme sermayesi ihtiyacı dahil toplam 3.1 milyar Baht (yaklaşık 100 milyon USD) yatırım yapılması planlanmış olup Tayland'da üretim ve satış pazarlama şirketi kurularak buzdolabı fabrika yatırımına başlanacaktır.’’
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 169,80
En Yüksek: 170,00
En Düşük: 161,50
Değişim 4,75 %
FK: 14,96
PD / DD: 2,16
İşlem Hacmi 757.433.859
Toplam Adet: 4.546.276
Ağırlıklı Ort.: 166,48
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)