E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArçelik talip oldu, Çinliler kaptı---

Arçelik talip oldu, Çinliler kaptı

Arçelik talip oldu, Çinliler kaptı
17 Mart 2016 - 17:03 borsagundem.com

Arçelik'in de talip olduğu Toshiba'nın beyaz eşya biriminin yeni sahibi Çinli ev aletleri üreticisi Midea oldu

Geçtiğimiz ay Japon basınına yansıyan haberlere göre, yaşadığı muhasebe skandalı nedeniyle küçülme ve yeniden yapılanmaya giren Toshiba, bazı birimlerini satış kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda Toshiba yönetimi sağlık ekipmanları için Canon ile, bilgisayar bölümü için Fufitsu ve Vaio ile satış için masaya oturmuştu.

Habertürk'ün haberine göre, beyaz eşya birimine Arçelik'in de talip olduğu Toshiba, birkaç gündür görüşme halinde olduğu Midea ile anlaşmaya vardı. Henüz resmi anlaşma imzalanmasa da iki şirket arasında varılan prensip anlaşması gereği, Çinli Midea'nın Toshiba'ya yaklaşık 10 milyar yen yaklaşık (90 milyon dolar) ödeyeceği belirtildi.

ARÇELİK'TEN KAP'A AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Nikkei Gazetesi'nin haberine göre Güney Çin bölgesinin şirketi olan Midea, şu anda Çin'in en büyük ev aletleri üreticisi konumunda ve tıpkı Arçelik gibi global anlamda pazarının büyütmeyi hedefliyor.
Şubat ayında yine Japon medyasında çıkarn Toshiba-Arçelik görüşmesi sonrası Arçelik KAP'a yaptığı açıklamada görüşmeyi reddetmemişti. Arçelik, büyüme stratejileri doğrultusunda yurt dışında oluşacak olan fırsatları değerlendirmeye açık olduğunu duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 168,90
En Yüksek: 170,90
En Düşük: 161,50
Değişim 4,19 %
FK: 14,89
PD / DD: 2,15
İşlem Hacmi 1.177.313.475
Toplam Adet: 7.034.078
Ağırlıklı Ort.: 167,37
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)