E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArçelik ÖTV indirimini fiyatlara yansıttı---

Arçelik ÖTV indirimini fiyatlara yansıttı

Arçelik ÖTV indirimini fiyatlara yansıttı
03 Şubat 2017 - 12:37 borsagundem.com

Bakanlar Kurulu'nun bazı ürünlerde ÖTV indirimine gitmesi üzerine Arçelik fiyat değişikliği yaptı

Arçelik fiyatlarda güncellemeye gitti. Bakanlar Kurulu'nun bazı elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyalara uyguladığı ÖTV indirimini Arçelik fiyatlarına yansıttı.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer konuyla ilgili şunları söyledi:

Bugün Resmi Gazete’de 9759 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yayınlanan elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyada yüzde 6,7 olan ÖTV oranının 30 Nisan’a kadar sıfırlanmasına yönelik kararını, sektör açısından olumlu karşılıyoruz ve tüketici için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Özellikle döviz kuru ve maliyetlerin yükseldiği bir dönemde yaşanabilecek fiyat artışları karşısında tüketici de önemli bir avantaj yakalamıştır. 
Türkiye’nin lider beyaz eşya firması Arçelik A.Ş. olarak, biz de ÖTV’nin sıfırlanması kararı çerçevesinde, bu indirimi fiyatlarımıza yansıtarak, tüketicilerimizin satın alma gücüne destek vermeye devam edeceğiz.
Fiyatların düşmesiyle beraber özellikle Mayıs ve Haziran aylarında yoğunlaşan evlilik ve çeyiz alışveriş talebinin öne çekileceğini tahmin ediyoruz.
Her evin temel ihtiyacı olan beyaz eşyada sektörünün çağrılarına cevap veren bu önemli gelişme ülke ekonomisine katkı sağlayan bir adım oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)