E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArçelik-LG sanayi klima ortaklığı---

Arçelik-LG sanayi klima ortaklığı

Arçelik-LG sanayi klima ortaklığı
03 Mayıs 2017 - 13:56 borsagundem.com

Arçelik-LG Klima Sanayi ticari klima üretecek; ortaklığın yeni döneminde 200 mln TL yatırım planlanıyor

Türkiye'nin beyaz eşya devi Arçelik-LG Electronics ile ortaklık anlaşmasının 31 Aralık 2023'e kadar uzatılmasının ardından, Arçelik-LG Klima Sanayi ticari klima üretecek; yeni dönemde ticari klima ve yeni teknolojiler için yaklaşık 200 milyon TL yatırım planlanıyor.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, bugüne kadar Arçelik ve Beko markaları ile yürüttükleri ticari klima faaliyetlerine ek olarak, LG markalı ticari klimaların satış ve dağıtım haklarını da münhasıran bünyelerine katacaklarını belirterek, "Ortaklığımızın yeni döneminde ticari klima ve yeni teknolojiler için yaklaşık 200 milyon TL yatırım planlıyoruz" dedi. Türkiye toplam klima pazarı büyüklüğünün 1 milyar dolar olduğunu belirten Dinçer, Türkiye VRF ticari klima pazarının ise yaklaşık 250 milyon dolar değerinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu rakamın neredeyse tamamı halen ithal ürünlerden oluşuyor. Hedefimiz ticari klima pazarını da millileştirmek. Bu kapsamda, Güney Koreli ortağımız ile değişen pazar ihtiyaçları ve trendler çerçevesinde Türkiye'de yeni bir teknoloji yatırımına imza atıyoruz. VRF teknolojisini ve know-how'ını Türkiye'ye kazandırıyoruz." Dinçer, pazarda artan talebi karşılamanın yanı sıra yurt dışındaki inşaat projelerine de ürün sağlayabileceklerini, hem ithalatı ikame edeceklerini, hem de ihracat yapacaklarını ve böylelikle Türkiye'ye kısa vadede ilave 200 milyon Dolar gelir kazandırmayı planladıklarını ifade etti. Türkiye'de üretim üssü olarak, ev tipi klima pazarında lider olduklarını belirten Dinçer, "Aynı başarıyı en kısa zamanda ticari klimada da göstereceğiz. Uluslararası alanda hedefimiz ise girdiğimiz her pazarda ticari klima ürünlerimizle ilk 3 arasında yer almak" diye konuştu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 162,50
En Yüksek: 163,00
En Düşük: 158,20
Değişim 0,62 %
FK: 14,32
PD / DD: 2,07
İşlem Hacmi 398.935.748
Toplam Adet: 2.480.483
Ağırlıklı Ort.: 160,83
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)