E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Arçelik işçileri sendikadan istifa etti---

​Arçelik işçileri sendikadan istifa etti

​Arçelik işçileri sendikadan istifa etti
01 Haziran 2015 - 05:52 borsagundem.com

Bolu’daki Arçelik fabrikasında çalışan yaklaşık 350 işçi, yetkili sendika Türk Metal’i protesto ederek toplu halde istifa etti

Bolu’da kurulu bulunan Arçelik Pişirici Cihazlar Fabrikası’nda çalışan işçiler yetkili sendika olan Türk Metal’i protesto etti.

Geçtiğimiz hafta fabrika çıkışında alkışlarla sendikaya tepki gösteren işçiler bu kez de kent merkezindeki Karaçayır Parkı’nda bir araya geldiler. Parkın girişinde toplanan yaklaşık 350 işçi Türk Metal’e tepki gösterdiler.

İşçiler adına konuşma yaparak taleplerini dile getiren işçilerden Suat Bayar, eylemi tabana yaymak için işçilerden oluşan bir grup oluşturarak üst yönetimi bildireceklerini belirterek, "Bilgi kirliliğini önlemek için her birimden arkadaşlar seçtik. Onlar üzerinden bilgi paylaşımı yapılacak. Türk Metal işyerlerinden bir şekilde süpürülecek. Tofaş bitirdi, bir çok fabrika bitirdi biz de burada bitireceğiz" dedi.

İşçiler daha sonra oluşturulan masada e-devlet aracılığıyla istifa dilekçelerini sendikaya gönderdiler. İşçiler eylemin ardından olaysız dağıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)