E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArçelik CEO'su Bulgurlu, Everest'e tırmanacak---

Arçelik CEO'su Bulgurlu, Everest'e tırmanacak

Arçelik CEO'su Bulgurlu, Everest'e tırmanacak
21 Nisan 2019 - 08:51 borsagundem.com

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, iklim değişikliğine dikkat çekmek için 8 bin 848 metre ile dünyanın en yüksek noktası olan Everest Dağı'na tırmanacak.

Nisan ayı sonunda başlayıp 3 hafta sürmesi beklenen tırmanış, dünyanın dört bir yanındaki liderleri, tüketicileri ve işletmeleri iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için önlem almaya çağırma amacı taşıyor.

Everest'in yüksekliği yeniden ölçülecek
​Everest Dağı, küresel ısınmadan en çok etkilenen yerlerden biri konumunda. Everest'in de aralarında bulunduğu Himalaya Dağları, 2100 yılına kadar buzullarının 3'te 2'sini kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Everest tırmanışı, şirketin ve CEO Hakan Bulgurlu'nun sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Arçelik ekibi daha önce de; 2011 yılında Afrika'nın en yüksek zirvesi Kilimanjaro, 2017 ve 2018 yılında Avrupa'nın en yüksek dağı Elbrus, Ocak 2019'da ise Asya Kıtası dışında dünyanın en yüksek noktası olan Aconcagua tırmanışlarını gerçekleştirmişti.

Portföyünün yüzde 90'dan fazlası geri dönüştürülebilir ürünlerden oluşan Arçelik'in 2025 yılı itibarıyla üretimde karbon nötr olma hedefi bulunuyor.

Hakan Bulgurlu@h_bulgurlu

It is not climate change; it is, in fact, a climate catastrophe. I embark on an expedition that will attempt summiting Everest. We still have time to change the future; let’s act together and fast.

Hakan Bulgurlu@h_bulgurlu

Karşı karşıya olduğumuz durum bir iklim felaketi. Arçelik'in bayrağını bu konuya dikkat çekmek amacıyla dünyanın zirvesi Everest’e taşımak için yola çıkıyorum. İklim değişikliğiyle mücadelede birlikte ve hızlı hareket edersek geleceği değiştirmek için hala zamanımız var! pic.twitter.com/Zm5ngZvrcQ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g. 23 Nisan 2019 16:00

    İZMİR İLİMİZE EVEREST DAĞI YÜKSEKLİĞİNDEN YÜKSEK ÇELİK KULE YAPILIRSA DÜNYANIN HER YERİNDEN/ÜLKESİNDEN TURİST İZMİR'E GELİR yapımı isterse 100 yıl sürsün

  • mehmet yılmaz21 Nisan 2019 12:29

    iklimi soykırım yapılması için silah üreten siyonist zenginler bozuyor.

  • Nihat21 Nisan 2019 11:08

    Seni destekliyorum ama uzaktan!  Aman dikkat et bir tarafını kırmayasın!   Büyük ihtimalle senden bunu big boss istemiştir!  Hem şirket reklamı olacağından isabet olur!  Ama içinden neler geçiyor o nu sadece Allah bilir. :):):)