E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArçelik açıkladı: Singer Bangladesh'in yüzde 57 hissesine 75 milyon dolar---

Arçelik açıkladı: Singer Bangladesh'in yüzde 57 hissesine 75 milyon dolar

Arçelik açıkladı: Singer Bangladesh'in yüzde 57 hissesine 75 milyon dolar
22 Mart 2019 - 13:52 borsagundem.com

Arçelik'in Hollanda'daki bağlı ortaklığı Ardutch B.V. Singer Bangladesh'in yüzde 57 hissesini 75 milyon dolara satın alacak.

Arçelik'in Hollanda'nın bağlı ortaklığı Ardutch B.V. Bangladeş'in beyaz eşya pazarının en önemli oyuncularından birisi olan Singer Bangladesh'in yüzde 57 hissesini 75 milyon dolara satın alacak.

KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: "Gelişmekte olan pazarlarda büyüme stratejimize uygun olarak Bangladeş'te Singer markasıyla faaliyette bulunan Singer Bangladesh Ltd şirketinin Arçelik bünyesine katılması amacıyla Singer Bangladesh Ltd hisselerinin yaklaşık %57'sinin sahibi olan Hollanda'da kurulu Retail Holdings Bhold B.V. paylarının tamamının, Hollanda'da kurulu bağlı ortaklığımız Ardutch B.V. tarafından satın alınması amacıyla, Retail Holdings Asia B.V. ile 22.03.2019 tarihinde bir satın alma sözleşmesi ("Sözleşme") imzalanmıştır.

Sözleşme'ye göre, Hisseler devrin gerçekleşeceği Kapanış Tarihi'nde Retail Holdings Bhold B.V. ve Singer Bangladesh Ltd'in net işletme sermayesi ve net borç seviyesindeki değişime göre fiyat düzeltmesine tabi olmak üzere toplam 75 milyon ABD Doları nakden ve peşin olarak ödenerek satın alınacaktır.

Hisse devrinin Sözleşme'de belirtilen, ilgili tüm onayların alınması ve Singer Grubu ile Bangladeş pazarı için 10 yıllık dağıtım ve uzatma opsiyonlu 10 yıllık marka lisans anlaşmalarının imzalanması dahil belirli kapanış şartlarının yerine getirilmesine bağlı olarak 2019 yılı Nisan ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Singer Bangladeş, Bangladeş beyaz eşya pazarının en önemli oyuncularından birisi olup, Bangladeş'te Singer markası ile 2 üretim tesisinde buzdolabı, TV, klima ve mobilya üretimi yapmaktadır. Bangladeş borsalarında işlem gören halka açık bir şirket olan Singer Bangladesh Ltd'in 2018 yılı konsolide net cirosu yaklaşık 164 milyon ABD Doları, FAVÖK'ü yaklaşık 20 milyon ABD Doları, net karı ise yaklaşık 11 milyon ABD Doları seviyesindedir. Şirket'in 1.500'ün üzerinde çalışanı bulunmaktadır.

Hisse devri nedeniyle Bangladeş Borsası'nda çağrı yükümlülüğü doğması öngörülmemekte olup, kapanış öncesinde aksi yönde bir zorunluluk gündeme gelirse tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı bulunmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)